2012. július 16., hétfő

Kenyérbucik

 


...alias Pan Chicco, na persze csak erős jóindulattal.
 Limaránál láttam meg az eredeti receptet, nagyon tetszett a formázás, ezért gondoltam, kipróbálom. Én is az ő jól bevált kenyér receptjét használtam, de valószínű a lisztem túl "erős" volt, mert elég kemény, ruganyos tésztát kaptam. Sülés után is a vártnál keményebb lett, de az íze nagyon finom.
Mindenképp lesz újrázás más lisztből, más recepttel, no meg a formázás terén is  rám fér a gyakorlás. Itt a videó róla, jó gyakorlást nektek is :)

15 megjegyzés:

  1. Gyönyörű lett ez a kép! A lisztek engem is megtréfálnak olykor-olykor ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen. Heh, ma meg az élesztő "tréfált" meg, de nem igazán talált vicces kedvében, mivel egy naaagy croissant projekten dolgoztam volna..

      Törlés
  2. Nekem is nagyon tetszik a fotó, mintha egy újságban látnám... Szuper a bucika is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, nagyon aranyos vagy, köszi a dícséretet! Tőled ez külön megtiszteltetés :)

      Törlés
  3. Gyönyörűek ezek a bucik Adél:) A fotó is perfekt:) Én kenyéren-vajon (meg a te bucijaidon) élnék életem végéig, ha nem látszana meg egy szelet is rajtam:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Zsófi :) á, Te nyugodtan eheted a szeletkéket, nem hiszem, hogy nyomot hagynának rajtad :)

      Törlés
  4. Nekem bejön ez a rusztikus formázás, nem változtatnék rajta, igazi házias buci, nem is lehetne jobb! És gyönyörű a fotó, új gép?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Katuci! Nem, a régi gépet használom, csak átköltöztem az ablak mellé, meg többemberesen deríteni próbáltunk :D

      Törlés
    2. Mandulasarok Noéminek hála a tippekért :)

      Törlés
  5. Jó kis bucik ezek. Miért nem vagy megelégedve ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva! Az én ízlésemhez képest túl kemények lettek a bucik, ami valószínüleg teljes mértékben a liszt hibája.

      Törlés
  6. Nagyon kis formásak és szuper a fotó!:)

    VálaszTörlés