2011. április 26., kedd

VKF 42. - kurkumás-sajtos csigusz



Már egy ideje tervezgettem, hogy a soron következő Vigyázz, kész, főzz! versenyre már én is benevezek, de mindig halasztgattam kisebb-nagyobb ügyes-bajos dolgaim miatt.
Most azonban, ahogy elolvastam Strawberry blogján a legújabb VKF. kiírást, tudtam, hogy eljött az idő.



Eredetileg sokkal nagyobb szabású dolgo(ka)t terveztem, de nagyKópé 16 hónaposom elég sokszor keresztbe húzza a számításaimat, így most csak egy kis, ámde csudafinom sós, és persze nagyon élénk színű rágcsával készültem.
Meg kell hagyni, azért ez a sütike nem egy mindennapi dolog, ugyanis ha mondhatjuk így, ez egy igazi szerelemgyerek, mivel 2 nagyon fincsi recept házasságából (és az én egyéni kis hozzácsippentésemből) született.

A büszke "szülők" pediglen Limara csigasajtosa és Muci sajtos keksze. Én, hogy VKF-stílszerűen fogalmazzak, csak egy kis plusz színt csempésztem a műbe.
Mit ne mondjak, meglehetősen finom lett...



Hozzávalók:

- a tésztához:
  • lsd. fenti link (sajtos keksz)
  • 1-2 mokkáskanál kurkuma
-a krémhez:
  • lsd Limara receptje (fenti linken)
  • fél hagyma apróra vágva

Elkészítés:

A tésztához valókat alaposan összegyúrjuk, majd fél-1 centis vastagságúra kinyújtjuk.
A krémhez a puha vajat összekeverjük a reszelt sajttal, az apróra vágott hagymával, sóval és elég sok pirosarannyal. Megkenjük vele a tésztánkat és feltekerjük, mint a beiglit.
Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni (nekem 3 napig pihent...no, igen, megfeledkeztem róla).
Késsel szeleteket vágunk belőle, és sütőpapíros tepsire helyezzük őket.
Előmelegített sütőben addig sütjük, míg az aljuk barnulni nem kezd.

Eléggé addiktív sütike, pláne, ha még finom kávé, vagy tea is dukál hozzá.


1 megjegyzés: