2011. április 23., szombat

Irfan hoca leves


Sajnos-sajnos végetért az aranyélet, búcsút intettünk a családnak és visszareppentünk Spanyolhonba.
Igen lassan, de egyre biztosabban visszatér a főzőcske-sütőcske kedvem is.


Az első ilyen kedv-, és étvágycsalogató alkotásom ez a leves, ami nagyon szép emlékeket idéz, ugyanis egy nagyon kedves barátnőm agyából pattant ki anno ez a recept, mikor egy (szintén) szívünknek nagyon kedves embert ( Irfan hoca-t, innen a leves neve) vártuk vendégségbe.
Annyira nagy sikere lett nálam (is), hogy le is körmöltem a receptet, és azóta már többször el is készítettem.



Hozzávalók:
  • 20 dkg darálthús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 kk majoranna
  • 2 db babérlevél
  • répa
  • krumpli
  • zeller
  • karalábé
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • valamilyen levestészta

Elkészítés:

A darálthúst kevés olajon megpirítjuk, majd ha már a levét elfőtte, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát is. Pár percig pirítjuk, majd megdobjuk a babérlevelekkel és meghintjük a majorannával. videó2
Felöntjük a mindenséget vízzel (kb 1-1.5 l), megsózzuk, borsozzuk és megvárjuk, míg elkezd forrni. Ekkor beledobjuk az apróra vágott zöldségeket és magára hagyjuk, hadd főjjenek szép puhára. Ekkor a tésztát is hozzáadjuk, forrásig lábat lógatunk, majd behabarjuk a lisztes tejföllel.
Tányérba merjük és jóízűen elfogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése