Réges-rég, amikor még Hankkánál volt az aktuális blogkóstoló, én Pinkóci blogját kaptam "kipróbálásra". Örültem is neki nagyon, csodásak a képek, izgalmasak a receptek, és külön jó, hogy vegetáriánus, így van ötlet, hogy honnan főzzek, ha vegetáriánus vendégek jönnek hozzánk :)
Sajnos akkor a kiírt időpontra nem tudtam semmit se sütni-főzni, mivel épp akkor voltunk a pakolás-költözés kellős közepén, de mindenképp pótolni szerettem volna a hiányosságomat. Már akkor kinéztem a gombapástétom receptjét, amit ma meg is csináltam. Picit módosítottam rajta, ezúttal nem direkt, mivel sajnos kifelejtettem belőle a hagymát, így anélkül készült..na, persze ez semmit se rontott rajta, nagyon finom lett a végeredmény.
Köszönöm a receptet Pinkóci és még egyszer elnézést, hogy ennyire megkéstem a "kóstolással".
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- pici olaj a sütéshez
- 1 vöröshagyma (ha nem felejtjük ki :) )
- 1 ek friss rozmaring
- 7 dkg dió
- fél ek olívaolaj
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- Az eredeti recept szerint a diókat vízbe kell áztatni. Nos, nálam ez kimaradt, helyette pár perc alatt száraz serpenyőben megpirítottam, majd hozzáadtam a gombát, olajat, és készre sütöttem. Mivel a gomba levet ereszt, ezért meg volt oldva a dióáztatás is.
- A diós gombát aprítóba tettem, hozzáadtam a fokhagymát, rozmaringot, olívaolajat, sóztam, borsoztam, és összeturmixoltam. Az enyém egy kicsit "rusztikusabb" lett, viszont az íze.... :)
De sajnálom, hogy nem tudtál akkor részt venni, csodás ez a pástétom! :) Biztosan finom lehet pirítóssal is, mostanában úgyis rákattantunk! :)
VálaszTörlésÉn is sajnáltam, ezért is akartam mindenképp pótolni :)
TörlésTényleg nagyon fincsi :))
Nagyon jó lehet! Nálunk a nagyfiú imád mindent ami gombás, el fogom készíteni :)
VálaszTörlésNa, akkor ez neki is ízleni fog (remélem) :)
TörlésGomba dióval érdekes ízharmóniát adhat, ki kell próbáljuk:-)
VálaszTörlésBizony, izgis :)
Törlés