2013. június 28., péntek

Bonbonok kicsit másképpen: mézes-fenyőmagos koktélparadicsom és ruccola pesto-s mozzarella golyók




Nemrégiben egy kedves felkérést kaptam a Mézesélet blog írójától. Nem tudom, hallottatok-e már a Selectfood által indított "Fő az egészség!" elnevezésű mozgalomról. A lényege az, hogy egy olyan ételt mutassunk be a blogunkon, ami mindenféle mesterséges adalékanyagoktól mentes hozzávalókból készül minél kevesebb feldolgozással. Nem feltétlenül kell diétásnak lennie, a lényeg a természetes alapanyagokon van.

Én két pofonegyszerű receptet hoztam. Egyiknek az elkészítése sem igényel különösen sok időt, az eredmény viszont igazán különleges. Nagyszerű előétel lehet mondjuk egy nyáresti grillpartin.


 


Mézes-pirított fenyőmagos koktélparadicsom

Hozzávalók:
  • koktélparadicsom
  • méz
  • pirított fenyőmag (vagy szezámmag)
Elkészítése:
  1. A fenyőmagot száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd mozsárban durvára törjük.
  2. A megmosott, szárazra törölgetett paradicsomokat félig megmártjuk a mézben, megszórjuk a fenyőmaggal, és bonbon kapszliba ültetjük. Tálalásig hűtőben tároljuk.

***

Ruccola pesto-s mini mozzarella golyók

Hozzávalók:
  • mini mozzarella golyók
  • kevés chili
  • 2-3 jó marék ruccola
  • parmezán
  • 1 marék fenyőmag, dió vegyesen
  •  2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj

Elkészítése:
  1. A ruccola pesto-hoz száraz serpenyőben pirítsuk meg a fenyőmagot és a diót, majd öntsük bele egy keverőpohárba/turmixgépbe. Adjuk hozzá a megmosott, lecsöpögtetett ruccolát, ízlés szerinti parmezánt, sót, fokhagymát és az olívaolajat. Botmixerrel turmixoljuk alaposan össze.
  2. A mozzarella golyókba vágjunk kis mélyedéseket, töltsünk beléjük egy kevés pesto-t, és szórjuk meg leheletnyi chili-vel. Tálalásig ezt is hűtőben tároljuk. A maradék pesto elég lesz 2-3 embernek egy kiadós spagetti ebédhez/vacsorához, illetve krémsajttal összekeverve pirítósra kenve is kiváló.

Köszönöm szépen a stafétát Mézeséletnek, tovább adnám Babette-nek. Egészen biztosan valami finomság fog nála is készülni :)



4 megjegyzés:

  1. Klassz bonbont hoztál. Köszönöm a stafétát, igyekezni fogok :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finomak lehettek. első pillanatra, tényleg bonbonnak gondoltam :)))

    VálaszTörlés
  3. Én gyűjtöm csokorba az oldalamon a mozgalom receptjeit. Felvettem ezt a finomságot is a listára! :)

    VálaszTörlés