Miután az ibolya elvirágzott, újra előkerült a régi kedvencem, a rózsa. Egyszer, régen már kipróbáltam a rózsát eperrel, és igen jól harmonizáltak egymással. Gondoltam, most a nyárra való tekintettel valami üdítő hűsítőben párosítom őket össze. A domináns íz itt is, mint a bonbonos verziónál, a fanyar-édes eper, a háttérben pedig finoman jelenik meg a rózsa finom, selymes íze. Azonnal kedvenc lett :)
A recept egyébként megtalálható a Kifőztük júniusi számában is.
Hozzávalók:
- 2 dl habtejszín
- 2 tojássárgája
- 50 gr cukor
- 50 ml víz
- 225 gr eper
- 1.5 teáskanál rózsavíz
Elkészítés:
- A cukorból és a vízből cukorszirupot főzünk. Félretesszük kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a 2 tojássárgáját és gőz fölött habverővel folyamatosan kevergetve habos krémmé főzzük. A gőzről levéve még 4-5 percig keverjük, hogy kihűljön.
- Az epret megtisztítjuk, feldaraboljuk és leturmixoljuk. Aki szereti, az hagyhat benne kisebb-nagyobb darabokat.
- A behűtött tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojásos keveréket, majd az epret, és legvégül a rózsavizet is.
- Formá(k)ba adagoljuk, és betesszük a mélyhűtőbe kb 4-5 órára.
- Fogyasztás előtt a formát pár másodpercre forró vízbe mártjuk, így könnyen kicsusszan a hideg parfé.
A tányérkáid gyönyörűek! Igazi régiségek! A fagyi sem utolsó! :o)
VálaszTörlésKöszi szépen, bolhás szerzemények :) valóban nem mai darabok, de ez a szép bennük :)
Törlés