Na, ez az a típusú édesség, amiről anno, gyerekkoromban sokat álmodtam. Kívül szilárd, belül folyós, és tömény csokis.
Milyen jó, hogy vannak olyan álmok, melyek valóra válhatnak! Ezt a tündérmesét a Nosalty-nak köszönhetően én is megvalósíthattam, mikor rátaláltam A receptre.
Már első próbálkozásra tökéletesen sikerült, teljesen meggyőzött, elvarázsolt. Másodszorra is fantasztikus élmény volt, de már elkezdett a fejemben motoszkálni, hogy hogyan is lehetne ezt tovább fokozni...
Harmadszorra megszülettek ők, a "szőke" testvérkék.
Hozzávalók:
- 100 g vaj
- 100-150 g fehércsoki
- 2 tojás
- 2 tojássárgája
- 120 g cukor
- 100 g őrölt mandula
- kevés liszt
Elkészítés:
- A vajat a csokival olvasszuk össze, lehetőleg gőz fölött. Ha már szép folyós, tegyük félre kicsit, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.
- A tojásokat és a sárgákat keverjük habosra a cukorral, majd öntsük hozzá a langyi csokihoz.
- Keverjük-kavarjuk, közben vegyítsük bele a mandulát is, és dolgozzuk jól össze.
- Melegítsük elő a sütőt kb 160 fokra.
- Eközben vajazzuk ki a sütőformánkat (én szilikonos muffinformát használtam), és tegyük be pár percre a hűtőbe. Ha megdermedt rajta a vaj, lisztezzük ki vékonyan, majd töltsük 3/4-ig a masszánkkal.
- Addig süssük, míg a szélei kicsit megbarnulnak, megemelkednek, de a közepük még rezgős.
- Ha lehetőségünk van rá, friss eperrel tálaljuk. Brutál finomak együtt :)
Nagyon fincsi lehet!
VálaszTörlésHú,ez tényleg valami nagyon finom lehet!:-)
VálaszTörlésMicsoda szép fotó! Gratulálok! Nagyon jó a blogod!
VálaszTörlés