Palacsinta, a megunhatatlan kedvenc...no, meg jó kis Jolly Joker is.
Néha (na jó, viszonylag sokszor), ha előfordul, hogy kifogytam az ebédötletekből, mindig előhúzom a palacsinta-kártyát...ezzel sosem fürdök be, mert ezerféleképp lehet variálni.
A tegnapi ötletelésemnek ez lett az eredménye:
Hozzávalók:
- kb 10 db készre sütött nem édesített palacsinta
- kb 250 gr darált hús
- 1 teáskanál majoranna
- fél fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- mustár (jó sok)
- gyros fűszer
- tej/tejszín/tejföl
Elkészítés:
Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát a darált hússal. Hozzáreszeljük a fokhagymát, megszórjuk a majorannával, és készre sütjük. Belenyomunk jó sok mustárt, meghintjük a gyros fűszerrel és felöntjük a tejneművel. Rottyanásig főzzük.
A kész palacsintánkba 1-2 evőkanál tölteléket pakolunk, megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük, vagy hajtogatjuk.
Biztos fincsi volt! Én biztos meglocsolnám magamnak egy kis tejföllel...Hm, máris éhes vagyok!
VálaszTörlésHmmm,igen, a tejföl nem rossz ötlet :)
VálaszTörlésMi fincsi salival szoktuk enni.
Nagyon guszta! Jöhet a palacsinta nekem minden formában!
VálaszTörlésNagyon szeretem az ilyen húsos palacsintákat,ha van még én is kérnék!:-)
VálaszTörlésAngi: Én is így vagyok vele :)
VálaszTörlésDitta: Ó, kései a válasz...de legközelebb félrerakok neked is ;)