2013. január 15., kedd

Passiógyümölcsös muhallebi



A napokban csodaszép, és nagyon jó árú passiógyümölcsökkel találkoztam a közeli boltban. Mivel még igencsak korlátozottak a lehetőségeim sütés-főzés terén, ezért egy egyszerű kis pohárkrémben végezték az első adag gyümölcsök.
A muhallebi nevezetű török/közel keleti édesség receptjét egyszer már leírtam itt, most csak annyit változtattam a recepten, hogy a rózsavizet kihagytam belőle, helyette egy fél passiógyümölcs leve (mag nélkül), és 1 teáskanál passiógyümölcs szirup került bele (szirup helyett mehet bele 1 egész passiógyümi leve is).
A kihűlt muhallebik tetejére kanalaztam egy kis gyümölcsöt és megszórtam kevés tört pisztáciával.
Fenomenális édes-savanykás ízhatás!



15 megjegyzés:

  1. Ízléses új blogruci! Na, de nem ér ám ilyen gyönyörűséget csak így feltenni, tessék küldeni a kóstolót!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)))
      Köszi! Nagyon szívesen küldenék Neked kóstolót (némi narancslekvárért cserébe ;) )

      Törlés
  2. Jaaaj, már ezer éve ki akarom próbálni a muhallebidet, már el is van mentve, de mindig elmarad. Most elörevettem a listámon, tuti megcsinálom hamarosan.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem beszámolsz majd róla, és ami fő:remélem ízleni fog :)

      Törlés
  3. Hű, én is beneveznék egy pohárra :)

    VálaszTörlés
  4. Ezt a muhallebit is szívesen megkóstolnám!:))

    VálaszTörlés
  5. Annyira izgatja a fantáziámat maga a muhallebi is meg a passio gyümölcs is, hogy már tényleg nekem is készíteni kéne. Miért vagy korlátozva? Remélem semmi komoly.. Nekem is tetszik az új blogod.. :o) Szóval nagyon guszta és a képek csodásak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdemes kipróbálni együtt is, meg külön is őket, nagyon finomak!

      Ideiglenes (sütő nélküli) lakásban vagyunk, jövő héten költözünk át az új lakásunkba, ezért korlátozottak a lehetőségeim :)

      Törlés
  6. Ezt feltétlenül ki fogom próbálni, annyira szépek a képek, hogy megkívántam a finomságot :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem ízleni fog, beszámolót kérhetek majd? :)

      Törlés
  7. Hello-bello! A hétvégén megcsináltam, csak kardamommal és pisztáciával a tetején (mármint a kardamom nem a tetején volt) és nagyon ízlett mindenkinek! Bevettem a repertoárba :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, de szuper! Nagyon örülök, h ízlett :)
      Hmm, kardamom...na, ezt a verziót is ki fogom próbálni.

      Törlés