2014. május 13., kedd

Sajtos csapati



Több szempontból is rendhagyó bejegyzés ez a mostani. Először is ugye a csapati, ami sajtos.."unortodox, de igen elegáns megoldás" - ahogy kedvenc Hannibálunk mondaná (bár az elegáns szót jelen esetben inkább helyettesítsük a rendkívül ízletes kifejezéssel). Azt hiszem, a megrögzött (és ortodox :D) indiai kaja-funoknak is bejönne ez a kis csavar.
A másik dolog pedig a fotók tömkelege, ami nem egy megszokott dolog itt nálam, de úgy gondoltam, képekben könnyebb lesz elmagyarázni a hogyant, mint leírni. Remélem kellőképpen értelmezhetőek a fotók, ha mégsem, akkor sikítsatok.
Mivel mérlegem továbbra sincs, ezért ismét nem írok decit, grammot, teaspoon-t..amúgy is ez az a fajta kaja, amit érzésre gyúr be az ember ;)

Hozzávalók:
  • meleg víz
  • liszt
 Összegyúrjuk egy puha, platty, de enyhén ruganyos tésztává. Lefedjük, majd legalább fél órára a hűtőbe tesszük.
 Ezután kb tenyérnyi golyóbisokat formázunk a tésztából és előkészítjük a további hozzávalókat, úgymint: nyújtófa, liszt, olívaolaj és reszelt sajt.

Enyhén kilapogatjuk...

 ...lisztezzük...

 ...majd a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk.

 Nagyon pici olajjal meglöttyintjük...

 ...és szépen elkenjük a tésztán.

 Megszórjuk BŐVEN reszelt sajttal (vagy reszelt fokhagymával, aprított magvakkal, zöldfűszerekkel...)..

 ... és kb a tészta feléig betépjük.

 Megfogjuk a tésztánk egyik végét és elkezdjük felhajtogatni...


 ...szépen körbe..

 ...egészen addig,...

 ...míg ezt nem kapjuk a végén.

 Ezután összetekerjük, mintha egy brióst csinálnák. Újra gombócot formázunk belőle (az se baj, ha potyog közben a töltelék, majd a nyújtásnál belenyomkodjuk).

 Az ujjunkkal ismét szétnyomkodjuk...

 ...és kb ilyen vastagságúra nyújtjuk.

 Ezután egyik kézből a másikba "csapkodjuk" néhányszor (ezzel lazítva a tésztát, hogy minél vékonyabbra tudjuk nyújtani).

 Végül a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk.
Előmelegített, száraz serpenyőben mind a két oldalát készre sütjük.


 Ízlés szerint zöldségekkel, magvakkal, joghurttal, mentával, ezzel-azzal ehetjük, illetve köretként is fogyaszthatjuk krémlevesekhez, indiai jellegű, szaftosabb ételekhez.

5 megjegyzés:

  1. se élesztő, se sütőpor? csak a félóra pihentetés? jók a képek, érthető és biztosan finom.....

    VálaszTörlés
  2. Micsoda jó képek! Máris megjött hozzá a kedvem, hogy megcsináljam.

    VálaszTörlés
  3. De j képek és de jó kaja!!! Klassz vagy!

    VálaszTörlés