2011. március 29., kedd

Francia hagymaleves kurkumával színezve




Ez egy rendhagyó, úgynevezett vendégposzt lesz, ugyanis a fényképezést leszámítva a leves nem az én művem.
Egyszer férjuram fogta magát és nekiállt levest főzni. Tudni kell róla, hogy nagyon ritkán főz (végülis érthető, ez az én dolgom), de ha beveti magát a konyhába, akkor valami iszonyat jót sikerül kreálnia.
Jó múltkor megkívánta a hagymalevest és a neten rá is talált egy receptre.
Ez volt a kiindulópontja a művének. Amint látható a képeken, a fantáziája igencsak meglódult, mert egy egészen más szín-, és ízvilágú dolgot sikerült kihoznia az eredeti receptből.
Bár nem vagyok egy nagy leveses, de ez az abszolút no. 1. nálam, képes vagyok akár kétszer is merni belőle, annyira finom.



Nem írom le a teljes receptet, csak azokat a pontokat, ahol változtatva lett:
  • Amikor a hagymát dinszteljük, a végén adjunk hozzá 1-2 teáskanál kurkumát.
  • Fokhagymából mehet bele 4-5 gerezd is
  • Fehérbor kimaradt, viszont került bele néhány löttyintésnyi fehérborecet.
  • Fűszerezésnél a receptben megadottakon kívül még került bele Worchestershire szósz is, és cukor. Ezeket érzésre, a saját szánk íze szerint adagoljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése