2011. március 11., péntek

Mogyorós-csokis minicroissantok



Nagyon szeretjük a croissantot. Szerencsénkre felénk elég népszerű eme étek, olyannyira, hogy külön "croissanteria"-k is vannak. Itt aztán mindenki kedvére válogathat az édes, a sós, a töltött, a leöntött, a megszórt, a natúr és egyéb változatok között.

Már nagyon rég szerettem volna itthon is előállítani valami saját szánk ízére szabott kiadásban, és most, hogy takaros háziasszonykodásom eredményeként ott pihent a mélyhűtőmben még 2 adag sk levelestészta, kapva kaptam az alkalmon és pikk-pakk összedobtam ezt a kreációt.



Ismételten a kisgyermekes anyukák, és az elfoglalt asszonyok sütije ez, ugyanis az elkészítés nem tart tovább 15 percnél.

Hozzávalók:
  • kb 250 gr leveles tészta
  • 1 evőkanál cukor
  • 1- 1.5 marék mogyoró
  • 1-2 evőkanál csokikrém
  • 1 evőkanál tej

Elkészítés:
A tésztánkat vegyük ki a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékletűre akklimatizálódni. Addig készítsük el a tölteléket.
A mogyorót egy száraz serpenyőben pirítsuk meg, majd dobáljuk bele az aprítónkba (vagy darálónkba). Aprítsuk/daráljuk finomra a cukorral. Ha kész, adjuk hozzá a csokikrémet és a tejet, majd keverjük át alaposan.
Válasszuk ketté tésztánkat és egyenként nyújtsuk őket kör alakban kb fél centisre. Vágjuk 8-8 cikkre, majd kenjük rá a mogyorós krémet. Tekerjük fel és formázzuk kiflire őket.
Előmelegített sütőben süssük szép aranybarnára őket.


2 megjegyzés: