Az első házilag színezett csokim! Szerintem nagyon kis szép lett, teljesen meg vagyok vele elégedve.
Amint látszik a kis girbe-gurba talpakon, hosszú idő után újra elővettem a szilikon bonbonformámat, mivel ehhez a kombinációhoz ezt a dizájnt képzeltem el (van ilyen amúgy polikarbonátban is?).
Kezdő bonbonozóknak is bátran ajánlom ezt a receptet, mivel a krém nem az a lágy fajta (és persze ki lehet belőle hagyni a passiógyümölcsöt, ill. lehet helyettesíteni mással), így viszonylag törésmentesen lehet kiguberálni a kész bonbonokat a formából :)
Hozzávalók (kb 4-5 db-hoz, ez ismét egy próbaadag volt, nyugodtan lehet többszörözni):
- 100 gr fehércsoki
- 1 jókora marék őrölt pisztácia
- az itt is használt passiógyümölcsös krém
Elkészítés:
- Mivel szilikonos formát használtam, az egyszerűbb temperálási módszert használtam..
- ...vagyis a csoki 2/3-át elkezdtem gőz fölött megolvasztani. Amikor már majdnem az összes megolvadt, levettem a gőzös edényről, hozzáadtam a maradék 1/3 csokit és simára kevertem (ez az ún. beoltós módszer). Ekkor hozzáadtam az őrölt pisztáciát és alaposan elkevertem.
- Egy kiskanállal a csokiból belepöttyintettem a formámba, majd ecsettel alaposan kikentem. Amikor az összessel végeztem, néhányszor hozzácsapkodtam a formát a konyhapulthoz, h a légbuborékok eltávozzanak. Pár percre fejtetőre fordítottam, hogy egyenletesen elterüljön a csoki, majd hűtőbe tettem.
- Kb 10 perc múlva kivettem, és ahova kellett, kentem még a csokiból, majd újra visszatettem a hűtőbe.
- A krémet habzsákkal a csokihüvelybe nyomtam, majd ismét a hűtőbe ment dermedni. Addig újratemperáltam a csokit, majd lezártam vele a bonbonokat. Kb 1 óráig hűsöltek, majd óvatosan kifordítottam őket a formából.
Meseszépek!!A pisztácia meg nekem önmagában garancia arra, hogy isteni finomak is:)
VálaszTörlésKöszi Szofi!
TörlésHát igen, került beléjük dögivel pisztácia :)
Ismét bájosat alkottál szomszéd! Figyu, Te milyen pisztáciát használsz? Pörköltet vagy simát?
VálaszTörlésKöszi szépen :)
TörlésAzt hiszem, ez sima pisztácia. Így, őrölt formában vettem még a nyáron Törökországban (ott hemzseg a bazár tőlük)
Sejtettem, hogy valami turpisság van a dologban... Egy török piac csúcsszuper lehet!!!
TörlésAnnyira jó színe lett, én féltve használom a kis doboz zöld pisztáciámat, mert nagy kincs itthon. A színe mellet az íze is csudi jó lehet.
VálaszTörlésKöszi Katuci!
TörlésIgen, sajna elég ritka (és drága) kincs a pisztácia errefelé is (de mint fentebb írtam is, mire nem jó egy kirucc Isztambulba? ;))
Csodaszépek:)
VálaszTörlésNagyon szép! Csodás dolgokat csinálsz Én a tengeri herkentyűkre vagyok "rákattanva", nem az édességekre :D, főleg, ha Spanyolországban vagyunk.
VálaszTörlés