2012. április 14., szombat

Lángos ...és némi ez+az


Kisebb szünet után újra itt! Az utóbbi 2 hétben Otthon voltunk, családoztunk, pihentünk, így nem sok kedvem volt netezni. Most azonban már újra itthon vagyunk, újra itt vannak a dolgos hétköznapok, és újra itt vagyok én is :)

Mivel rég volt már sós bejegyzés a blogon, ezért egy ilyen receptet hozok most.
Nem hiszem, hogy akad olyan magyar ember, aki lángos nélkül nőtt volna fel...szerves tartozéka a Balcsinak, az állatkertnek, a piacoknak. Emlékeim szerint régen csak a fokhagymás, sajtos és a sajtos-tejfölös klasszikusok léteztek. Ma már variálják mindenhogy, ami nem baj (sőt!), de nekem valahogy a lángosra csak ez a 3 páros "csúszik rá".

Külföldre szakadt hazámfiainak/lányainak üzenem, hogy bár a Túró Rudiról nehéz szívvel le kell mondanunk, de a lángosról NEM!!! Ugyanis itt van nekünk LIMARA, aki megalkotta a tökéletes piaci-balcsis-állatkertes lángost :)
Elég kísérteties a hasonlóság ;) mindenképpen kipróbálandó :)



Végül az ez+azok:


Kedves Kata, Vikvi, Hani, Wanna, Kamrapolc, és PiciJuci! Köszönöm nektek a húsvéti játék meghívást, ne haragudjatok, hogy nem tudtam eleget tenni a felkérésnek..azt hiszem, most már elég bénán nézne ki egy "húsvéti ajánló" bejegyzés :) Jövőre majd igyekszem pótolni az elmaradásomat.

***

A Blogkóstolós játékról
Pár napja olvastam a Facebook-on, hogy ugyanilyen néven egy gasztronómiai rendezvény is szokott futni, így nem tudom, hogy mennyire szerencsés, ha ezen néven van a játék is. Mit gondoltok, maradjon a név, vagy kereszteljük át?
Amúgy meg ne feledjétek, április 18.-ig várom a műveket, már kaptam szép számmal, ezeket nagyon-nagyon köszönöm :)

20 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, és ezek a fotók is lenyűgöztek. :)

    VálaszTörlés
  2. hmmmm, de bele tudnék most harapni :) A húsvétot teljes mértékben kárpótolta ez a gyönyörűség ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is hasonlóképpen vagyok vele, szinte bármikor bele tudnék harapni :)
      Köszi a megértést :)

      Törlés
  3. Blogkostoló. Pont ezen meditáltam én is, amikor a guglival rákerestettem, és teljesen mást találtam, mint amit reméltem.
    Csak nem akartam én, így újoncként felvetni a témát. Pedig annyira jó ötlet, amúgy, csak kicsit plágium gyanús, he-he-he, a mai világban már az is szempont. Majd csak eldől valahogy, nekem mindenhogy jó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem is tudtam erről a rendezvényről idáig. Amúgy nekem nagyon tetszik a Blogkóstoló név, nagyon frappáns és igazán idevágó cím.
      Lehet, h felteszek egy szavazást erről (amint rájövök, h hogy kell)

      Törlés
  4. Nagyon jól néz ki a lángosod. Én is imádom, az igazi piacosat...:)

    VálaszTörlés
  5. Guszta a lángosod ! Bármikor megtudom enni, tejföllel, vagy anélkül szeretem! Az elnevezésről csak annyit: aki jelentkezett játékra mindenki tudja hogy ezt mi választottuk. Szerintem maradjon, de majd dönt a többség!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a véleményt, igaz, nyilván volt köztetek olyan is, aki tudott a másik Blogkóstolóról is, mégse zavarta, h ugyanaz lenne a név. Na mindegy, szavazás lesz :)

      Törlés
  6. Ezer éve készülök lángost sütni, a képeidet nézve belátom: itt az ideje rászánni magamat! :-)))

    VálaszTörlés
  7. Szerintem kereszteljétek át, én is egy másik blogon hallottam erről a másik blogkóstolóról. Mikor eszembe jutott ez a név, még nem tudtam erről. De biztos vannak, akik ebbe is belekötnek, jobb, ha másik nevet adtok neki. A lángosod egyébként guszta, mi is nagyon szeretjük, sok tejföllel és sajttal:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi "Keresztanya" a véleményt, meglátjuk-meglátjuk..

      Törlés
  8. Imádom a lángost, nekünk mindig anyósom süti. Nekem végül is mindegy, benne vagyok akár a névváltoztatásban is ha úgy gondoljátok. A lényeg hogy szuper ez a megmozdulás bárhogy is hívják :)

    VálaszTörlés
  9. Finom! Sajttal, fokhagymás tejföllel isteni!

    VálaszTörlés
  10. Nagyon nagyon nagy kedvencem a lángos:) Képzeld édesapukámnak lángosos bódéja volt a Lehel piacon 20 évig minimum, csak élesztő allergiája lett:S Hasonló az ő receptje ehhez, majd idővel én is elkészítem itthon az ő segítségével és hozom a tapasztalatokat:) NAgyon jól néz ki, látszik, hogy az az igazi nyammmogós fajta, nem száraz:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tyűűű, Te mázlista! Gondolom, akkor degeszre etted mindig magad, amikor csak tehetted :)

      Törlés
  11. Későn jöttem, de ha van még, fokhagymás tejföllel és sajttal kérem! :) Nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés