2011. május 3., kedd

Mézes padlizsánkrém




Néha, ha már a könyökünkön jön ki a vajas-sajtos-szalámis kenyér kombó, illetve a rántotta, virsli és társai, mindig beújítok valami szendvicskrém kreálmányt.
Ez a krém is a "rázzuk fel az unalmas reggeliket" forradalom jegyében született és azt hiszem, most egy ideig virágkorát éli nálunk.
Az elkészítése szinte már fájdalmasan egyszerű, úgyhogy elfoglalt háziasszonyok, kisgyermekes anyukák, illetve kezdők, kétbalkezesek ideskubizzatok :)




Hozzávalók:
  • 1 nagyobb padlizsán
  • 1-1.5 gerezd fokhagyma
  • 3-4 ek JÓ MINŐSÉGŰ olívaolaj
  • 1 tk méz
  • 1-2 mk pirospaprika
Elkészítés:

A padlizsánt sütőben megfonnyasztjuk.
Hagyjuk picit kihűlni, nehogy a kis kezünk megégjen a nagy konyhai serteperténkben :)
Ha már kellemesen langyi a ráncos padlizsánunk, megszabadítjuk a bőrétől, és a husát rusztikus (jó ez a szó) darabokra szabdaljuk.
Belezuttyintjuk egy mély tálba, majd hozzádobjuk a fokhagymákat, belecsurrantjuk a mézet, olajat, és végül megszórjuk a piros és fehér megszórandókkal.
Összeturmixoljuk, és ha kell, még utánaízesítünk.

1 megjegyzés:

  1. Sima padlizsánkrémet szoktam készíteni,de mézest még nem készítettem,finom lehet!:-)

    VálaszTörlés