2011. szeptember 23., péntek

Csupa csokiiiii - brownie


Mint már említettem korábban, éppen zajlik egy többfordulós játék Suncikánál. Már az utolsó, 4. fordulónál tartunk, de még mindig lehet csatlakozni, egészen szeptember 30.-ig. Érdemes, mert nagyon jópofa, ötletes, na meg persze a nyeremény is elég motiváló :)
Ennek a fordulónak a feladata az volt, hogy egy, a blogon is közzétett receptet süssünk meg, fotózzuk le és küldjük el.
Ahogy visszafelé görgettem a receptek között, megakadt a szemem Suncika gyönyörűséges brownie-ján..épp kapóra jött, ugyanis csokiimádó vendégeket várunk hétvégére, és mivel a forró csoki fondantot már korábban "elsütöttem", ezért kellett valami új, brutál csokis ötlet.
Köszönet a receptért, na meg a játékért is...jó móka volt (remélem nyerek!!! :))


Hozzávalók:
  • 185 gr vaj
  • 185 gr jó minőségű étcsoki
  • 3 tojás
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 150 gr kristálycukor
  • 55 gr liszt
  • 55 gr darált dió
  • csipet só

Elkészítés:

  1. Ha az ember nem használ fotóapparátot a fázisfotókhoz, akkor szinte pillanatok alatt össze tudjuk állítani a tésztát. Először a csokit a vajjal olvasszuk össze vízgőz fölött, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Kapcsoljuk be a sütőt kb 180 fokra, hogy előmelegedjen. Innentől már rohamléptekkel haladunk amúgy is a cél felé. Keverjük össze a tojásokat a cukrokkal, majd a lisztet a darált dióval és a csipet sóval.
  3. Öntsük a csokis keveréket a tojásoshoz, majd ha kikevertük, akkor a lisztes egyveleget is szórjuk hozzá. Alaposan keverjük át az egészet.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítsuk a csokis maszmókot, majd küldjük melegebb éghajlatra...kb 17-20 percig. Figyeljünk, mert akkor lesz jó a brownie-nk, ha a teteje már szilárd, de a közepe még ragacsos. Tehát ha már egy kicsi kérget kap a tető, akkor vegyük is ki, mert hűlés közben is szilárdul.
Néhány kép a folyamatról:




Tipp: Véleményem szerint darált dió helyett, vagy mellett lehet darált mogyoróval/mandulával/pisztáciával is próbálkozni. Én fogok, úgyhogy majd beszámolok az eredményről.

Tipp2: Nagyon sok mindennel lehet még gazdagítani a brownie tésztáját, vagy a kisült süteményt. Darabolhatunk bele tejkaramellát, kandírozott narancshéjat, mazsolát, aszalt gyümölcsöket. Tálalhatjuk vaníliafagyival, tejszínhabbal, vagy valami fanyarabb gyümölccsel. A variácóknak csupán a képzeletünk szab határt.

5 megjegyzés:

  1. Tényleg jó csokis! Jópofa, hogy kör alakúra kiszaggattad a tésztát! Nagyon gusztusos! A reggeli kávé mellé jöhetne egy karika...

    VálaszTörlés
  2. Jól néz ki, nálam még nincs meg a tökéletes brownie-recept, így tesztlistára ezzel is! :)

    VálaszTörlés
  3. Még sosem ettem browniwet, de nálad csodásan néz ki.

    VálaszTörlés
  4. Illéskrisz! Röpítem :)

    Egy Csipet! Nekem ez nagyon bejött (igaz ez volt az első recept, amit próbáltam), úgyhogy bátran ajánlom kipróbálásra :)

    Kati! Dettó, én se ettem még ezelőtt sohase brownie-t...

    VálaszTörlés
  5. Adoro el chocolate! y me encantan los tutoriales en los que está todo clarito, clarito pareciendo tan fácil y rápido. Gracias! Tiene una pinta estupenda.

    VálaszTörlés