Már többedik napja fejfájós vagyok, úgyhogy a nagyobb lélegzetű bevezető szösszenet kimarad...
Finom, egyszerű, addiktív süti :)
Hozzávalók:
- kb 350-400 gr leveles tészta
- 2-4 db szilva
- kb 1 maréknyi zsemlemorzsa
- 50 gr vaj
- 50 gr barna cukor
- fél mokkáskanál fahéj
- barack- (vagy más) lekvár
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt kb 200 fokra. Vegyük elő a leveles tésztát és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre akklimatizálódjon.
- A olvasszuk meg a vajat, majd a felét öntsük egy kis tálkába. A maradékba szórjuk bele a zsemlemorzsát és pirítsuk meg.
- A szilvákat magozzuk ki, majd vágjuk fel apró darabokra. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, a cukrot és a fahéjat is, majd kézzel keverjük át alaposan.
- Nyújtsuk ki a tésztát kb 1 centi vastagságúra. Fogjunk egy pogácsaszaggatót/poharat és szaggassunk belőle korongokat. Ültessük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe szépen egymás mellé.
- A korongok közepét szurkáljuk meg villával, majd kenjük meg vékonyan a lekvárral (csak a közepét). Ezután halmozzunk rá a szilvás keverékből, majd a folyamat zárásaként a széleket kenjük meg az olvasztott vajjal.
- Aranybarnulásig süssük. Ha kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.
Nagyon jó recept:) Milyen jó is a leveles tészta, soksmindenre jó kéznél van:)
VálaszTörlés