2011. október 26., szerda

Szilvapogácsa



Már többedik napja fejfájós vagyok, úgyhogy a nagyobb lélegzetű bevezető szösszenet kimarad...

Finom, egyszerű, addiktív süti :)



Hozzávalók:

  • kb 350-400 gr leveles tészta
  • 2-4 db szilva
  • kb 1 maréknyi zsemlemorzsa
  • 50 gr vaj
  • 50 gr barna cukor
  • fél mokkáskanál fahéj
  • barack- (vagy más) lekvár

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt kb 200 fokra. Vegyük elő a leveles tésztát és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre akklimatizálódjon.
  2. A olvasszuk meg a vajat, majd a felét öntsük egy kis tálkába. A maradékba szórjuk bele a zsemlemorzsát és pirítsuk meg.
  3. A szilvákat magozzuk ki, majd vágjuk fel apró darabokra. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, a cukrot és a fahéjat is, majd kézzel keverjük át alaposan.
  4. Nyújtsuk ki a tésztát kb 1 centi vastagságúra. Fogjunk egy pogácsaszaggatót/poharat és szaggassunk belőle korongokat. Ültessük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe szépen egymás mellé.
  5. A korongok közepét szurkáljuk meg villával, majd kenjük meg vékonyan a lekvárral (csak a közepét). Ezután halmozzunk rá a szilvás keverékből, majd a folyamat zárásaként a széleket kenjük meg az olvasztott vajjal.
  6. Aranybarnulásig süssük. Ha kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó recept:) Milyen jó is a leveles tészta, soksmindenre jó kéznél van:)

    VálaszTörlés