Vagy durván csokis...vagy kétcsokis...vagy ahogy tetszik, de mindenképpen a CSOKIS szó kiemelendő, mert nagyon az.
Ez a péksüti kb 2 hete készült, épp Haza indulás előtt voltunk pár nappal, a hűtőben meg egy darabka élesztő árválkodott. Kellett vele kezdenem valamit, úgyhogy a kelt tészták királynőjéhez, Limarához látogattam némi ötletért.
Hamar megakadt a szemem a kakaós csigáján., úgyhogy egy icipicit módosítva el is készítettem.
Hozzávalók (kb 8-10 db-hoz):
- 25 dkg liszt
- csipet só
- 1.5 ek barnacukor
- 1 tojás
- kb 1.25 dl tej
- 1 dkg élesztő
- 4 dkg olvasztott vaj
- 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
- kakaópor
- fehér-, és étcsokilencse
Elkészítés:
- A csokikon, vajon, vaníliás cukron és a kakaóporon kívül mindent a kenyérsütőgép üstjébe teszünk és elindítjuk a dagasztó programot. Természetesen mindez manuálisan is kivitelezhető.
- Kb 10 perc után hozzáöntögetjük az olvasztott vajat, 1 marék fehér csokilencsét és tovább dagasztjuk. Ha kell, még tehetünk lisztet hozzá.
- Duplájára kelesztjük, majd lisztezett felületre borítjuk és átmasszírozzuk a tésztát.
- Kb 3 mm vastagságúra nyújtjuk és megkenjük olvasztott vajjal. Megszórjuk bőven kakaóporral, Bourbon vaníliás cukorral és jó sok ét-, és fehér csokival.
- Feletekerjük, majd kb 2 ujjnyi darabokra vágjuk.
- Tepsire csücsültetjük őket, majd fél óráig kelni hagyjuk.
- Előmelegített sütőben (180 fok) kb 25 perc alatt készre sütjük a csigákat.
- Érdemes még forrón szintén forró vaníliás tejjel meglocsolni, ettől jó puhák, szaftosak lesznek.
Ez nagyon jól néz ki és fincsi lehet. Nálunk a gyerkőcök imádják a csokis csigát :)
VálaszTörlésNem mondanék nemet... :)
VálaszTörlésMinden jöhet, ami durván csokis! :-)))
VálaszTörlés