2011. december 12., hétfő

Házi mogyorókrém

Ez még a mogyorókrémes-barackos bonbonhoz készült töltőanyagként.
Egyszerű, nagyon mogyorós finomság. Természetesen töltelék helyett csak úgy kanalazgatva is fogyasztható :)



Hozzávalók:
  • kb 2 marék mogyoró
  • fél deci tej(szín)
  • kb 5-7 kocka fehér csoki
  • 2 kocka tejcsoki
  • 2 tk vaj

Elkészítés:
  1. A mogyorót száraz serpenyőben pirítsuk meg, majd szabadítsuk meg a héjától. Aprítógépben daráljuk le. Én nem aprítottam teljesen finomra, szerettem volna, ha maradnak benne kis dirib-darabok.
  2. A tejet vagy tejszínt kezdjük el kis lángon melegíteni, majd tegyük hozzá a vajat.
  3. Ha elolvadt és elkezdett bugyogni, vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a csokikat is. Addig keverjük, míg a csoki teljesen el nem olvad.
  4. Ekkor adjuk hozzá a mogyorót, keverjük el alaposan, majd hagyjuk kihűlni.

4 megjegyzés:

  1. Régóta tervezem mogyorókrém készítését, de még nem került rá sor. Pedig jó lenne még karácsony előtt véghezvinni. Nagyon tetszik a recepted, beállítom a sorba:-)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszik. Próbáljátok ki bátran :)

    VálaszTörlés