Egyszerű, nagyon mogyorós finomság. Természetesen töltelék helyett csak úgy kanalazgatva is fogyasztható :)
Hozzávalók:
- kb 2 marék mogyoró
- fél deci tej(szín)
- kb 5-7 kocka fehér csoki
- 2 kocka tejcsoki
- 2 tk vaj
Elkészítés:
- A mogyorót száraz serpenyőben pirítsuk meg, majd szabadítsuk meg a héjától. Aprítógépben daráljuk le. Én nem aprítottam teljesen finomra, szerettem volna, ha maradnak benne kis dirib-darabok.
- A tejet vagy tejszínt kezdjük el kis lángon melegíteni, majd tegyük hozzá a vajat.
- Ha elolvadt és elkezdett bugyogni, vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a csokikat is. Addig keverjük, míg a csoki teljesen el nem olvad.
- Ekkor adjuk hozzá a mogyorót, keverjük el alaposan, majd hagyjuk kihűlni.
De jó ötlet:)
VálaszTörlésKöszönettel vittem! :)
VálaszTörlésRégóta tervezem mogyorókrém készítését, de még nem került rá sor. Pedig jó lenne még karácsony előtt véghezvinni. Nagyon tetszik a recepted, beállítom a sorba:-)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik. Próbáljátok ki bátran :)
VálaszTörlés