2012. április 28., szombat

Eper-rózsa bonbon



Katucikonyha blogszülinapi játékára készült ez a kis parányi alkotás (csakúgy, mint az epres-bazsalikomos-habcsókos pohárdesszert).


Kezdek rájönni, hogy az eper egész sok dologgal nagyon szuper párost alkot, nemcsak a tejszínhabbal, vagy a csokival. Az éppencsak egy icipicinyi rózsa egyrészt nagyon finom kis eleganciát kölcsönöz neki, másrészt pedig kiemeli az eper ízét.
A recept nem túl bonyolult, szóval aki valami különlegességre vágyik, mindenképp próbálja ki :)





 Hozzávalók (kb 25 db-hoz):
  • 200 gr jó minőségű étcsoki
  • 2 gr porított kakaóvaj
  • 100 gr fehércsoki
  • 50 gr tejszín
  • 3-4 db eper
  • 1 mokkáskanál rózsavíz
  • kandírozott rózsaszirom (opcionális)





 Elkészítés:
  1. Ez alapján elkészítem a csokiburkot.
  2. Amíg a csokihüvely a hűtőben várakozik, elkészítem a tölteléket. A tejszínt felforralom, majd a darabokra tört fehércsokira öntöm és egyneművé keverem, a végén pedig hozzákeverem a rózsavizet és a kandírozott rózsaszirmot is.
  3. Az epret leturmixolom, majd hozzákeverem a már kihűlt fehércsoki krémhez (jobb amúgy, ha külön adagoljuk a bonbonhüvelybe a ganache-t és az eperpürét, de ebben a formámban nagyon kicsi bonbonok lettek, ezért kevertem inkább össze).
  4. Habzsák segítségével beletöltjük a krémet a bonbonokba, majd az újratemperált csokival lezárjuk és kevés hűlés után kipotyogtatjuk a kész pralinékat a formából.

4 megjegyzés: