2012. május 18., péntek

"Alabástrom" semifreddo

 

Ismét az Édességrajongók klubjának játékára készült nyalánkságot hoztam. Ezúttal a névbetűset (ha nem tudod, miről makogok, javaslom az eggyel előbbi bejegyzésemet megnézni)..ugye A, mint Adél, vagy Afraa..vagy alabástrom. Meglehet, hogy erős túlzás ezt az édességet az alabástromhoz hasonlítani, mégis látványra engem egy kicsit arra emlékeztet.
Ez a pofonegyszerű recept a TV Paprika Magazinból származik, csak ott barack helyett eperrel készült, megjegyzem az se lehet rossz...




Elkészítés:

  1. A semifreddo-hoz a tojást, a tojássárgákat a vanília esszenciával és a cukorral vízgőz fölött folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha ez megvan, félretesszük hűlni.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a kihűlt tojásos keveréket is.
  3. A tejszínes masszánkat egy tálba öntjük, majd a cukorral összeturmixolt barackpürét rákanalazzuk a tetejére. Nem keverjük össze, hanem csak egy kissé meghullámozzuk a tetejét a kanállal.
  4. Mélyhűtőben 3 óra alatt fogyasztási állagra és hőmérsékletre hűl.
  5. Én a tetejét egy kis gorombára tört pisztáciával díszítettem.

 

6 megjegyzés:

  1. Jaj de nagyon nyam-nyam!Csak lenne már itt is jóidő, hogy ilyeneket kanalazhassunk:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg nagyon finom! És az a jó, hogy a szósz ezerféleképp variálható :)

      Törlés
  2. Nagyon ínycsiklandozóan néz ki!!! Én is várom már a jó meleg időt, hogy ilyenekkel hűsíthessük magunkat! :)

    VálaszTörlés
  3. Egyáltalán nem túlzás!Tényleg arra emlékeztet,és gyönyörű! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! De jó, akkor nem csak én asszociáltam erre :)

      Törlés