Most már az egész família tudja és "szenvedi" a bonbonmániámat, így az idei karácsony nem is múlhatott el anélkül, hogy egy újabb "kínzóeszközt" ne adjanak nekem :)
Férjem szüleitől kaptam ezt a csinos kis polikarbonát formát, ami úgy vélem adja magát, hogy mivel töltődjön meg :)
Szerény véleményem és ízlésem szerint eddig ez volt a legütősebb praliném.
Hozzávalók (kb 12 db-hoz):
- 125 gr belga tejcsoki
- 1.25 gr porított kakaóvaj
A töltelékhez:
- 2 ek dulce de leche krém
- 2 ek mogyorókrém
- 12 szem pirított mogyoró
Elkészítés:
- Elkészítem a csokiburkot ez alapján.
- A töltelékhez én most bolti krémeket használtam, de le lehet házilag is gyártan őket. A mogyorókrémet pl így, a dulce de leche krémet pedig így. A két krémet egyszerűen összemelegítem.
- Ha megszilárdult a csokiburok, megtöltöm a krémmel, majd mindegyik közepébe egy szem mogyorót nyomok.
- Lezárom a bonbonokat (még mindig a fenti link alapján), majd ha elkészültek, kipottyintom a formából.
Nahát! Ezeket akár árulhatnád is! Pláne ezek a kis formák dögösek, na meg bennük a krém és az egész mogyi. Igazi mókuscsapda!)))
VálaszTörlésNagyon szépek!
VálaszTörlésTea, Flóra! Köszi szépen :)
VálaszTörlésSzegény családod, mit kell elviselniük:-))) Így én is szenvednék, még ezt a nagyon mogyorós bonbont is bevállalnám!
VálaszTörlésEz pont nekem való! Léci küldj át egy dobozzal ide a szomszédba :)
VálaszTörlésNagyon szép forma, és a bonbon is szuper!!
VálaszTörlésGerdi! Ugye-ugye, sanyarú sors :) Küldenék neked is, ha közelebb laknál ;)
VálaszTörlésBors! Oké :)
Praliné Zsuzsi! Köszi szépen :)
Nagyon guszta, tényleg fincsi lehet!
VálaszTörlésHúúha ezek nagyon veszélyesek!
VálaszTörlés