2012. január 26., csütörtök

Lasagne csak lazán


A családi kedvenc rovat nyitóakkordja következik, a lasagne :)
Nyilván most semmi újat nem fogok mondani egy gasztrobloggernek, vagy egy gyakorló háziasszonynak ezzel a recepttel, mégis bepötyögöm, hátha pl a kislányom majd kamatoztatni tud valamit belőle :)



Hozzávalók:
  • kb 15 lap lasagne tészta
  • fél kg darált hús
  • kb 4dl paradicsompüré
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • kevés só
  • oregano
  • spagetti fűszerkeverék (bazsalikom, kakukkfű, szárított, porított paradicsom, bors)
  • ketchup
  • tej
  • liszt
  • olaj
  • sok-sok sajt

Elkészítés:

  1. A besamelhez rántást készítek az olajból és a lisztből. Felöntöm tejjel, és addig keverem, míg a kívánt sűrűséget (kb pudingszerű) el nem érem. Én 1 gerezd fokhagymát, vagy kevés fokhagymaport is szoktam beletenni, ill. néha egyszerűen kihagyom a besamelt és jó szaftos paradicsomszószt csinálok.
  2. A húsos-paradicsomos szószhoz az apróra vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztom, majd hozzáadom a darált húst. Addig kevergetem, míg a hús teljesen meg nem sül. Ekkor hozzáadom a fűszereket, a fokhagymát, a ketchupot, és a paradicsompürét. Rottyanásig főzöm, majd ha kell, sózom.
  3. Kivajazok egy mély tepsit/jénait, és elkezdek rétegezni: húsos szósz-besamel-tészta...ezt addig folytatom, míg a tészta el nem fogy. A paradicsomos szósszal fejezem be a műveletet, amire bőven sajtot szórok.
  4. Előmelegített sütőben kb fél óra alatt megsütöm.

1 megjegyzés:

  1. Nekem mondasz újat! Persze hallottam róla:-), meg ettem is, de soha nem készítettem.

    VálaszTörlés