Még decemberben, mikor Otthon voltam, felfedeztem, hogy szüleim könyvespolcán ott virít 3 db TV Paprika magazin. Azonnal le is csaptam rájuk, és az első recept, amin megakadt a szemem, ez az egyszerű kis elegáns finomság volt.
Nagyon tetszett, hogy ezt a már-már unalmas, szürke édességet egy apró csavarintással szinte ünnepivé lehet varázsolni.
Kipróbáltam, és tényleg nagyon-nagyon.... :)
Hozzávalók (2-3 személyre):
- 22.5 dkg rizs
- 7 dl tej
- 15 dkg cukor (eredetileg 25 dkg-t ír, de szerintem elég kevesebb is)
- 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
- 3 dl tejszín
- 1 kk rózsavíz
- víz
Elkészítés:
- A rizst alaposan megmossuk és kb fél órára vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük.
- Feltesszük főni annyi vízzel, ami éppen ellepi. Forrástól számított 5 percig főzzük, majd leöntjük róla a vizet és ismét alaposan lecsepegtetjük.
- A tejet és a rizst visszaöntjük a lábosba, majd felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a cukrokat, majd kb 15-20 percig főzzük, míg a rizs teljesen meg nem puhul.
- Röviddel a vége előtt belekeverjük a tejszínt is.
- A tűzről levéve hozzácsepegtetjük a rózsavizet, és vagy azon forrón, vagy jól kihűtve jó étvággyal elfogyasztjuk.
Tipp: Rózsavizet keleti/arab/perzsa boltokban, vagy az Ázsia Bt-ben lehet beszerezni.
Nekem ezekről a képekről egy esküvő jut az eszembe. Nagyon romantikus desszert! Guszta!!
VálaszTörlésNagyon szeretem, tejszínnel és rózsavízzel még finomabb lehet! Gyönyörűek a képek! :)
VálaszTörlésEzt az egyszerű kis desszertet gyönyörűen fotóztad! Amúgy is szeretjük a tejberizst, de rózsavízzel... nyami:-)
VálaszTörlésHűha, nagyon jól hangzik. Egészen különleges élmény lehet. :)
VálaszTörlésHuh, ez jól hangzik! Van is itthon rózsavíz. Te készíted, vagy veszed a rózsavizet? Ha veszed, akkor házilag is elkészítheted, a blogomon metalálod: http://rozmaringescsokolade.blogspot.com/2011/05/mindenunk-rozsa-rozsatea-es-rozsaviz.html
VálaszTörlésKöszi Lányok! Tényleg ajánlom mindenkinek kipróbálásra, mert nagyon finom :)
VálaszTörlésRozmaring&Csokoládé! Köszi a linket, megnéztem, nagyon jó :)