2011. március 29., kedd

Töltött eprek - VKF. 42.



Nálunk már javában tombol az eperszezon. A piacok, boltok tömve vannak a hatalmas, mézédes, roppanós piros gyümölcsökkel. Sokszor elcsábultunk már, és befigyelt 1-1 negyed kilós illatos csomagocska a kosarunkba.
Eddig csak úgy magába majszolgattuk, úgyhogy ideje volt már valamit csavarintani rajta.
Mivel a cupcake-ek "meghagytak" némi csoki ganache krémet, ezért összehoztam az epreimmel.
Az eredmény? Hmmm, ellenállhatatlan!



A recept rém egyszerű.

Hozzávalók:
  • eper
  • jelen esetben csoki ganache krém, de lehet akármilyen töltelék: tejszínhab, ízesített tejszínhab, krémsajt, fagyi...

Elkészítés:

Vájjuk ki az eprek közepét, és nyomózsákkal nyomjunk kis halmokat a krémből a belsejükbe.
Hűtsük be, majd némi itóka és napsütkérezés közepette fogyasszuk el jó étvággyal.

3 megjegyzés: