2011. június 12., vasárnap

Feltuningolt rántott csirkemell



Itt a hétvége, a jól megérdemelt pihenés ideje...már akinek. A "szegény", szorgos háziasszonynak ugyanis ilyenkor is törnie kell a buksiját, hogy ugyan, mit enne szívesen a ház népe.
Ismét segítségemre hívtam a fagyasztómat és a benne található kincseket. Találomra kivettem egy zacsi csirkemellet, majd benyomtam az ámítógépen az ON gombot. Szörfdeszkára fel, keressünk valami finomat...találtunk.
Persze, itt is alakítgattam egy picit. Igazán laktató és finom ebéd kerekedett belőle.




Hozzávalók:

  • 1 nagy csirkemell szeletekre vágva, enyhén kiklopfolva
  • kb 10 dkg vargánya (én szárítottat használtam)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-1.5 dl tejföl
  • liszt
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • reszelt sajt
  • olaj

Elkészítés:

  1. Első lépésként követjük az eredeti receptben megadottakat, mégpediglen azt, hogy a tejfölbe belereszeljük a fokhagymát és állni hagyjuk.
  2. A gombát apró darabokra vágjuk és kevés olajon megfonnyasztjuk. Ha szárítottat használunk, 15-20 percre beáztatjuk, majd utána dolgozzuk fel, és az ázólevet is hozzáöntjük a fonnyadt gombákra.
  3. A húst sózzuk, borsozzuk, majd egyszerű, mezei rántott húst készítünk belőle.
  4. A kisült husikat tepsibe pakolgatjuk, rákenünk egy kis fokhagymás tejfölt, majd bőven rákanalazunk a gombából is. A végén gazdagon meghintjük reszelt sajttal.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük a majdnem kész remekműveket, és sajtolvadásig benn is hagyjuk.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon egy húron pendülünk, ma én is csirkemellet fogok rántani :)Nálatok van tejföl?? Hogy hívják?

    VálaszTörlés
  2. Nem kimondottan tejföl, de hasonlít hozzá.
    Nata fresca néven, vagy creme franchise (vagy hogy híjják) néven fut.

    VálaszTörlés
  3. Akkor gondolom a 2. az a crême fraîche lehet. Én is ezt használom tejföl helyett...

    VálaszTörlés