Szerencsésnek mondhatom magam, mert a kislányom igen jó étkű. Sokat is eszik, és szinte bármit. Délutáni uzsira ötlöttem ki, hogy valami sós muffincsot sütök neki...igaz, eléggé ódzkodtam a gondolattól, hogy ez nem édes, mert ezidáig csak így ettem.
Ez a recept nagyon megtetszett, a "tűzkeresztség átesésére" pont ideális :)
Szokásom szerint itt-ott alakítottam rajta...és bátran kijelenthetem, hogy a muffin nem csak édesen jó ;)
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej lilahagyma
- 1 szál újhagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 pohár (=2 dl) liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojás
- 2 evőkanál olívaolaj (az eredeti recept szerint, nekem szerintem kevesebb volt benne, mert csak picit löttyintettem a serpenyőbe)
- 1 pohár tej
- só
- bors
- szalámi
- majoranna
- Provance-i fűszerkeverék
- ketchup
- reszelt sajt
Elkészítés:
- A hagymákat és a szalámit felaprítjuk, majd az olajon szép aranybarnára pirítjuk, közben fűszerezzük. A végén hozzányomunk egy kevéske ketchupot is, majd elzárjuk a gázt és félretesszük hűlni.
- A lisztet összekeverjük a sütőporral, a tejet pedig a tojásokkal.
- A lisztes keverékhez hozzágyurmákoljuk a hagymás keveréket, majd a tojásost is, és gyorsan átkeverjük.
- Előkészített muffinformákba töltjük, megszórjuk a tetejüket reszelt sajttal és beküldjük az előmelegített, kb 180 fokos sütőbe egészen tűpróbáig.
- Cakk-pakk 30 perc alatt le is zavarhatjuk az egész műveletet, és elégedetten hátradőlve egy csésze finom, meleg tea mellett elmajszolgathatjuk munkánk gyümölcsét :) Jó étvágyat!
Érdekes lehet így,szerintem nekem is ízlene(mert amúgy nem szeretem :-) )
VálaszTörlésDe jó, én is elkészítem tízóraira.
VálaszTörlésAdél! Játékra fel! Kukkants be hozzám, villámjátékra hívlak, "Ki hogyan szeret fözni?" címmel!
VálaszTörlés