Szokatlan, ámde - szerény véleményem szerint - nagyszerű párosítás: savanykás grapefruit krém és édes-kesernyés csoki.
Végre-végre sikerült olyan csokihüvelyt csinálnom, ami nem túl vastag, de nem is törik be, ha kinyomom a formából.
Kívül roppanós, belül krémes...kell ennél több?
Hozzávalók:
- kb 10-15 dkg jó minőségű étcsoki
- 3-4 evőkanálnyi grapefruit curd
Erinaceánál nagyszerűen le van írva a csokoládé olvasztása és temperálása. Az ott leírtak szerint járunk el.
A csokival kikenjük a szilikon formánkat, majd beküldjük a hűtőbe, hogy megszilárduljon.
Ezután megtöltjük a krémmel kb 3/4-ig, hogy a csokitalpnak is maradjon hely.
Ismét mehet a hűvösre, majd az újratemperált csokival lezárjuk a bonbonjainkat.
Minimum 1 órát hűtjük, majd óvatosan kifordítjuk a formánkból.
Tyü, de ügyi vagy! Én még sosem készítettem bonbont!
VálaszTörlésKöszi szépen! Nem nagy kunszt ám...főleg ha még szilikonos bonbon formád is van :)
VálaszTörlésmiam miam nekem ilyen kell!
VálaszTörlésEz istenien néz ki, és a többi recepted is nagyon tetszik!
VálaszTörlésBiztos elkészítek belőlük majd jó párat. :))