Ahogy elnézem, az utóbbi időben igencsak elszaporodtak itt a blogon az édességek, úgyhogy ezt hamarosan "megrendszabályozom" majd...de nem most :)
Ezt a receptet egyszerűen nem tudom kihagyni, ill. későbbre halasztani, annyira finom!
Savanykásan édes... egy kis émelyítő csokifagyi mellé nagyon is el tudnám képzelni.
Hozzávalók:
- 1 és 1/2 csésze (kb 2 dl) liszt
- 1/2 csésze porcukor
- 1/2 csésze kukoricakeményítő
- 1 csésze puha vaj
- 1 e.k. facsart lime lé
- 2 t.k reszelt lime héj
- 1 és 1/4 csésze porcukor
- 1 t.k. reszelt lime héj
- 2-3 e.k. lime lé
Elkészítés:
- Szitáljuk össze a lisztet a cukorral és a keményítővel.
- A vajat keverjük habosra, majd adjuk hozzá apránként a lisztes keveréket és a lime-alkatrészeket is.
- Felezzük el a tésztánkat és lisztes kézzel formázzunk 1-1 rudat belőlük.
- Csomagoljuk fóliába, majd tegyük hidegre minimum 2 órára (nekem egy éjszakát pihentek).
- Vágjunk fél centis korongokat a tésztából, majd helyezzük őket sütőpapíros tepsibe.
- Előmelegített, kb 160 fokos sütőben 9-11 percig süssük őket, míg a szélei el nem kezdenek barnulni.
- Vegyük ki és hagyjuk őket teljesen kihűlni.
- A mázból kiskanállal tegyünk a kekszünk közepére egy kis pacányit és szépen simítsuk el.
Recept innen.
Nyami! Jól esne ebben a melegben :)(A máznál, a porcukornál lemaradt, hogy "csésze". Figyelek...)
VálaszTörlésHú, köszi, javítom :)
VálaszTörlésHú e nagyon finom lehet!:-)
VálaszTörlésez fincsi lehet machallah
VálaszTörlés