2011. június 19., vasárnap

Lime keksz


Ahogy elnézem, az utóbbi időben igencsak elszaporodtak itt a blogon az édességek, úgyhogy ezt hamarosan "megrendszabályozom" majd...de nem most :)
Ezt a receptet egyszerűen nem tudom kihagyni, ill. későbbre halasztani, annyira finom!
Savanykásan édes... egy kis émelyítő csokifagyi mellé nagyon is el tudnám képzelni.




Hozzávalók:
  • 1 és 1/2 csésze (kb 2 dl) liszt
  • 1/2 csésze porcukor
  • 1/2 csésze kukoricakeményítő
  • 1 csésze puha vaj
  • 1 e.k. facsart lime lé
  • 2 t.k reszelt lime héj
A mázhoz:
  • 1 és 1/4 csésze porcukor
  • 1 t.k. reszelt lime héj
  • 2-3 e.k. lime lé
(nekem kb 1/2 csésze cukor elég volt a kb 1.5-2 e.k. léhez)


Elkészítés:
  1. Szitáljuk össze a lisztet a cukorral és a keményítővel.
  2. A vajat keverjük habosra, majd adjuk hozzá apránként a lisztes keveréket és a lime-alkatrészeket is.
  3. Felezzük el a tésztánkat és lisztes kézzel formázzunk 1-1 rudat belőlük.
  4. Csomagoljuk fóliába, majd tegyük hidegre minimum 2 órára (nekem egy éjszakát pihentek).
  5. Vágjunk fél centis korongokat a tésztából, majd helyezzük őket sütőpapíros tepsibe.
  6. Előmelegített, kb 160 fokos sütőben 9-11 percig süssük őket, míg a szélei el nem kezdenek barnulni.
  7. Vegyük ki és hagyjuk őket teljesen kihűlni.
  8. A mázból kiskanállal tegyünk a kekszünk közepére egy kis pacányit és szépen simítsuk el.
Tipp: Lime helyett használhatunk citromot, narancsot, vagy egyéb citrusfajtát is.

Recept innen.

4 megjegyzés:

  1. Nyami! Jól esne ebben a melegben :)(A máznál, a porcukornál lemaradt, hogy "csésze". Figyelek...)

    VálaszTörlés