Avagy egy multikulti vendéglátás első fogása...
Történt a napokban, hogy a férjuram meghívott néhány - szám szerint 4 db - munkahelyi ismerőst hozzánk vacsorára. Igen érdekes társaságnak bizonyult, mivel négyen négyfelől érkeztek ide Spanyolországba...illetve 5-en négyfelől, mert egy bónusz, meglepetés vendégünk is lett (nem is kaptam szívbajt...de szerencsére elég lett minden). Gondoltam, megmutatom, milyen fantörpikus gasztronómiával rendelkezünk mi, magyarok.
Nos, a leves nem az a tipikus gulyás-jókai bableves-szegedi halászlé fíling, de voltaképpen ez is hungarikum, mert egy magyar ember fejéből pattant ki (ez volnék én :))
El is fogyott mind egy cseppig.
Hozzávalók:
- 1 közepes fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 2 tk majoranna
- krumpli
- répa
- +amilyen leveszöldségünk még akad otthon
- 1 evőkanál mustár
- húsleves alaplé
- leveskocka
- só
- bors
- liszt
- tejföl
Elkészítés:
- Vágjuk apróra a hagymát és kevés olajon pirítsuk meg. Reszeljük bele a fokhagymát is, tegyük bele a babérleveleket, a majorannát, és a mustárt is, majd pár percig kevergessük.
- Öntsük fel az alaplével és ha szeretnénk, tegyünk bele még 1 leveskockát.
- Sózzuk, borsozzuk, majd forraljuk fel.
- Ha forr, tegyük bele az apróra vágott krumplit, répát és egyéb zöldségfélénket és főzzük puhára.
- Ha kész, kb 1.5 dl tejfölt keverjünk el 1 evőkanál liszttel, majd engedjük fel egy kevés lével. Habarjuk be vele a levest, és ha kell, még ízesítsünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése