Gyors elhatározás volt...volt itthon eper, egy felhasználásra várakozó vaníliarudam, no meg egy blogbejegyzés Egy Csipettől, így hipp-hopp nekiálltam.
Hát ez sem egy megerőltető meló, viszont a produktum...hmmmmmmm :)
Hozzávalók (3 db 2 dl-es üveghez):
- kb 330 gr eper
- 1 vaníliarúd
- 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
- 250 gr cukor
- fél csomag 2:1 dzsemfix
Elkészítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk a nem ehető részeitől, feldaraboljuk (le is lehet turmixolni, de én jobban szeretem, ha kicsit darabosabb), majd egy lábasban összekeverjük az ízesítővel és az édesítővel és a dzsemfixszel. Pikk-pakk, ritty-rotty megfőzzük és üvegekbe töltjük. Még azon forrón úgy 5 percre fejtetőre fordítjuk, majd elrakjuk, vagy felhasználjuk.
Nagyon tetszenek a képek :)), örülök, hogy ízlett az eredmény!
VálaszTörlésOFF: elírtad a hozzávalóknál, ebből a mennyiségből nem lesz 9 db 8 decis üveg lekvár.
Köszönöm a dícséretet és mindenek előtt a receptet.
VálaszTörlés9 db 8 decis?! 3 db 2 decist írtam...nem? Nálam legalábbis ez látszik.
Hát ez... :O Írok privit. :)
VálaszTörlés