2011. június 8., szerda

Vaníliás eperlekvár


Gyors elhatározás volt...volt itthon eper, egy felhasználásra várakozó vaníliarudam, no meg egy blogbejegyzés Egy Csipettől, így hipp-hopp nekiálltam.
Hát ez sem egy megerőltető meló, viszont a produktum...hmmmmmmm :)



Hozzávalók (3 db 2 dl-es üveghez):
  • kb 330 gr eper
  • 1 vaníliarúd
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 250 gr cukor
  • fél csomag 2:1 dzsemfix

Elkészítés:

Az epret megmossuk, megtisztítjuk a nem ehető részeitől, feldaraboljuk (le is lehet turmixolni, de én jobban szeretem, ha kicsit darabosabb), majd egy lábasban összekeverjük az ízesítővel és az édesítővel és a dzsemfixszel. Pikk-pakk, ritty-rotty megfőzzük és üvegekbe töltjük. Még azon forrón úgy 5 percre fejtetőre fordítjuk, majd elrakjuk, vagy felhasználjuk.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszenek a képek :)), örülök, hogy ízlett az eredmény!
    OFF: elírtad a hozzávalóknál, ebből a mennyiségből nem lesz 9 db 8 decis üveg lekvár.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a dícséretet és mindenek előtt a receptet.

    9 db 8 decis?! 3 db 2 decist írtam...nem? Nálam legalábbis ez látszik.

    VálaszTörlés