2011. június 24., péntek

Hortobágyi húsos palacsinta



A második felvonás, avagy a főétel.

No, ez már azt hiszem, igazi hungarikumnak mondható. Nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné, vagy ne evett volna. Mit ragozzak még rajta? Finom és kész :)




Hozzávalók:
  • 10 db készre sütött nem édesített palacsinta
  • 2 csirkecomb, 1 mell
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • Piros Arany
  • pirospaprika
  • bors
  • tejföl
  • majoranna

Elkészítés:

  1. Először is megcsináljuk a tölteléket és az öntetet, vagyis a pörköltet. A paradicsomot meghámozzuk, feldaraboljuk, a hagymát felaprítjuk, és mindkettejüket romantikusan együtt kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát is, valamint a majorannát, Piros Aranyat és a pirospaprikát. Gyorsan keverünk rajta párat, majd felöntjük kb 2-3 deci vízzel.
  2. Belehelyezzük a megtisztított csirkecombokat és mellet, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve, néha megkevergetve puhára főzzük.
  3. Ha kész, kivesszük a husikat, és apró cafatokra tépkedjük.
  4. A szaftot kb 2 deci tejföllel összeturmixoljuk.
  5. Most következik a vég kezdete: töltünk. A palacsintánkba belenyomunk 2 evőkanálnyi húscafadékot, majd négyzetre hajtogatjuk. A végén, tálaláskor leöntjük a szósszal és még kanalazunk rá egy kicsi tejfölt.

5 megjegyzés:

  1. Imádom, és ez nagyon guszta!!! Szépek a fotók, csak úgy kínálják magukat. Sajnos nagyon régen ettem már. Biztos nagyon finom volt!

    VálaszTörlés
  2. ez teleg fincsi ezt ma kiprobalom mar meg is a palacsinta pusz

    VálaszTörlés
  3. Annak ellenére, hogy nagy kedvenc, mégis ritkán készítem. A késői óra ellenére ebből most beharapnék! (néhányat :D)

    VálaszTörlés
  4. Köszi mindenkinek!
    Igen, tényleg ez az a fajta kaja, amit szinte mindenki nagyon szeret, de mégis ritkán jut hozzá...talán kissé macerás volna?


    Vicuska! Üdv itt! Köszönöm, h csatlakoztál az olvasóimhoz :)

    VálaszTörlés