A második felvonás, avagy a főétel.
No, ez már azt hiszem, igazi hungarikumnak mondható. Nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné, vagy ne evett volna. Mit ragozzak még rajta? Finom és kész :)
Hozzávalók:
- 10 db készre sütött nem édesített palacsinta
- 2 csirkecomb, 1 mell
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- Piros Arany
- pirospaprika
- só
- bors
- tejföl
- majoranna
Elkészítés:
- Először is megcsináljuk a tölteléket és az öntetet, vagyis a pörköltet. A paradicsomot meghámozzuk, feldaraboljuk, a hagymát felaprítjuk, és mindkettejüket romantikusan együtt kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát is, valamint a majorannát, Piros Aranyat és a pirospaprikát. Gyorsan keverünk rajta párat, majd felöntjük kb 2-3 deci vízzel.
- Belehelyezzük a megtisztított csirkecombokat és mellet, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve, néha megkevergetve puhára főzzük.
- Ha kész, kivesszük a husikat, és apró cafatokra tépkedjük.
- A szaftot kb 2 deci tejföllel összeturmixoljuk.
- Most következik a vég kezdete: töltünk. A palacsintánkba belenyomunk 2 evőkanálnyi húscafadékot, majd négyzetre hajtogatjuk. A végén, tálaláskor leöntjük a szósszal és még kanalazunk rá egy kicsi tejfölt.
Imádom, és ez nagyon guszta!!! Szépek a fotók, csak úgy kínálják magukat. Sajnos nagyon régen ettem már. Biztos nagyon finom volt!
VálaszTörlésez teleg fincsi ezt ma kiprobalom mar meg is a palacsinta pusz
VálaszTörlésAnnak ellenére, hogy nagy kedvenc, mégis ritkán készítem. A késői óra ellenére ebből most beharapnék! (néhányat :D)
VálaszTörlésKöszi mindenkinek!
VálaszTörlésIgen, tényleg ez az a fajta kaja, amit szinte mindenki nagyon szeret, de mégis ritkán jut hozzá...talán kissé macerás volna?
Vicuska! Üdv itt! Köszönöm, h csatlakoztál az olvasóimhoz :)
Héni! Milyen lett?
VálaszTörlés