Továbbra is az egyszerűség jegyében sütök-főzök, mivel még nem vagyok teljesen 100%-os.
Ez az étek egy tipikus "könnyen, gyorsan, finomat"-kategória.
Kb fél napig gondolkodtam, hogy mit is együnk aznap, az idő meg csak telt, ötlet pedig semmi. Jobb híján beleástam magam a mélyhűtőbe abban reménykedvén, hogy majd a látottak alapján csak kipattan a szikra. És igen! Bent figyeltek ezek a kis fogalmam sincs milyen fajta halfilék...arra azonban emlékeztem, hogy rántva nagyon nem jó, mivel se íze, se bűze.
Már kattogott is a gasztroagy: egy kis fűszer, egy pici fokhagyma, olívaolaj, csimi-csomi alufólia és reményeim szerint ínycsiklandozó ebéd kerekedik belőle...így is lett ;)
Hozzávalók:
- 5-6 db akármilyen halfilé
- 1 gerezd fokhagyma
- mustár
- só
- bors
- olívaolaj
- bazsalikom
- majoranna
- turbolya
- snidling
- babér
- tárkony
- rozmaring
Elkészítés:
- A halfilék egyik oldalát sózzuk, borsozzuk, majd helyezzük egy nagyobb darab fólia közepére úgy, hogy a sós-borsos oldala legyen alul.
- A fűszereket dörzsöljük a filékre, majd vágjunk rájuk a fokhagymából 2-3 darabkát, és kenjük meg a mustárral. Pici olívaolajjal locsoljuk meg, majd zárjuk össze a fóliát.
- Előmelegített sütőben 20 percig süssük, majd nyissuk szét a fóliát és további 5 percig pirítsuk.
- Rizzsel, friss salátával fogyasszuk.
Így utólag is nagy-nagy szeretettel üdvözlöm újabb olvasóimat :) Érezzétek jól magatokat nálam :)
De guszta! Imádom a halat, és ez nagyon egészséges eledel!
VálaszTörlésNagyon finom lehet!
VálaszTörlés