2011. június 1., szerda

Fóliabatyuban sült fűszeres halfilé




Továbbra is az egyszerűség jegyében sütök-főzök, mivel még nem vagyok teljesen 100%-os.
Ez az étek egy tipikus "könnyen, gyorsan, finomat"-kategória.

Kb fél napig gondolkodtam, hogy mit is együnk aznap, az idő meg csak telt, ötlet pedig semmi. Jobb híján beleástam magam a mélyhűtőbe abban reménykedvén, hogy majd a látottak alapján csak kipattan a szikra. És igen! Bent figyeltek ezek a kis fogalmam sincs milyen fajta halfilék...arra azonban emlékeztem, hogy rántva nagyon nem jó, mivel se íze, se bűze.
Már kattogott is a gasztroagy: egy kis fűszer, egy pici fokhagyma, olívaolaj, csimi-csomi alufólia és reményeim szerint ínycsiklandozó ebéd kerekedik belőle...így is lett ;)



Hozzávalók:

  • 5-6 db akármilyen halfilé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • mustár
  • bors
  • olívaolaj
  • bazsalikom
  • majoranna
  • turbolya
  • snidling
  • babér
  • tárkony
  • rozmaring

Elkészítés:

  1. A halfilék egyik oldalát sózzuk, borsozzuk, majd helyezzük egy nagyobb darab fólia közepére úgy, hogy a sós-borsos oldala legyen alul.
  2. A fűszereket dörzsöljük a filékre, majd vágjunk rájuk a fokhagymából 2-3 darabkát, és kenjük meg a mustárral. Pici olívaolajjal locsoljuk meg, majd zárjuk össze a fóliát.
  3. Előmelegített sütőben 20 percig süssük, majd nyissuk szét a fóliát és további 5 percig pirítsuk.
  4. Rizzsel, friss salátával fogyasszuk.


Így utólag is nagy-nagy szeretettel üdvözlöm újabb olvasóimat :) Érezzétek jól magatokat nálam :)

2 megjegyzés: