Miért vegyük meg a sok tartósítószeres, E-s és ki tudja még milyen kemikáliával telepakolt alapanyagot, élelmiszert, ha azt házilag, (viszonylag) természetes úton-módon is előállíthatjuk?
Ahogy olvasgatom a magyar gasztroblogokat, egyre több helyen látom, hogy a gondos, szorgos háziasszonyok és urak még a vegetájukat is saját maguk állítják elő. Nagyon tetszik ez a hozzáállás, ezért is született meg bennem az a gondolat, hogy nyitok egy külön oldalt, ahol helyet kapnának ezek az úgynevezett "csináld magad" receptek. ITT:
Nugát
Házi mogyorókrém
Vaníliás és rózsás cukor
OTT:
Fondant készítés (videó)
Fondant készítés (fázisfotókkal)
Hamis marcipán
Marcipán (low carb)
Mogyoróvaj
Házi krémsajt (zöldfűszeres)
Házi vaj
Pillecukor
Gumicukor házilag
Cukorvirágok
Leveles-vajas tészta (Sütisaroktól)
Leveles-vajas tészta (Szamócától)
Leveles tészta hajtogatása fázisképekkel
Házi ételízesítő
Tahini (=szezámpaszta) házilag
Házi fűszerkeverékek - fajitas, cajun, baharat, gyros, Kentucky, tandoori
BBQ szósz házilag
Természetes ételszinezékek
További ötleteket/linkeket nagyon szívesen fogadok!
Ide írhattok: afraasutode@gmail.com
Vaníliás és rózsás cukor
OTT:
Fondant készítés (videó)
Fondant készítés (fázisfotókkal)
Hamis marcipán
Marcipán (low carb)
Mogyoróvaj
Házi krémsajt (zöldfűszeres)
Házi vaj
Pillecukor
Gumicukor házilag
Cukorvirágok
Leveles-vajas tészta (Sütisaroktól)
Leveles-vajas tészta (Szamócától)
Leveles tészta hajtogatása fázisképekkel
Házi ételízesítő
Tahini (=szezámpaszta) házilag
Házi fűszerkeverékek - fajitas, cajun, baharat, gyros, Kentucky, tandoori
BBQ szósz házilag
Természetes ételszinezékek
További ötleteket/linkeket nagyon szívesen fogadok!
Ide írhattok: afraasutode@gmail.com