Elég sok idő telt már el az utolsó bejegyzésem óta. Magunk mögött hagytuk a régit, szokjuk az újat, de lassan-lassan azért visszatér az élet ide a blogba is.
Elkészítés:
- Tészta: a lisztet elkeverjük a porcukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a kockákra vágott nem túl kemény vajat is, és alaposan összemorzsoljuk. Amikor már szép morzsalékos, egy mélyedést nyomunk a keverék közepébe és beleütjük a szobahőmérsékletű tojást is. Jól összedolgozzuk és addig gyúrjuk, míg egy helyes kis cipócskát nem kapunk. Hűtőbe tesszük 1-2 órára (vagy ha nagyobb mennyiséget csinálunk, akár le is fagyaszthatjuk), majd onnan kivéve 2 folpack fólia között kb egy ujjnyira kinyújtjuk. Nagyobb köröket szaggatunk belőle, és belenyomkodjuk a tartelette (vagy kosárka-, muffin-...) formákba. Villával megszurkáljuk az aljukat és sütőpapírt nyomkodunk a tetejére, amire babot/lencsét teszünk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20 percig sütjük így a tortácskáinkat, majd a sütőbabot (és papírt) levéve még további 5 percig. Kivesszük, és hagyjuk őket kihűlni, majd megtöltjük a következő krémmel:
- mivel muszáj volt kiürítenem a kamrát, ezért a megkezdett pudingporokat, aromákat használtam most, de mindenki a saját szája íze szerint készítse el a hőn szeretett vanília krémjét. Én most a csomagoláson megadottak szerint jártam el.
- Amikor elkészült a puding, megtöltjük vele a tartelette-ket, majd mindegyik közepébe egy fügét nyomunk, amit előzőleg a csúcsától kezdve majdnem az aljáig bevágunk (félbe, aztán megint félbe).
- Díszítésként megszórjuk egy kevés durvára vágott pisztáciával.
Forrás: (M. Roux: Tésztavarázs)
Épp játék van a Nyam-nyam Facebook-os oldalán. Jó kis nyeremények várnak gazdára, gyertek, csatlakozzatok :)
Még csak a képet láttam,mikor egyből Michel Roux ugrott be. Aztán elolvastam a receptet és ott figyelt az alján a neve :))Az az ember egy isten, imádom a receptjeit!!!Gyönyörűek a fotóid is!!!!!!
VálaszTörlésKöszi :)
TörlésTényleg jók a receptjei..bár még csak 2-t próbáltam ki tőle, de ami késik...
Nagyon helyes "koronás" falatok! :o)
VálaszTörlésKöszönöm :)
TörlésHuu....kit érdekel, ha egyszerű...:) A lényeg hogy finom, nagyon jól is néz ki! Mostanàban nagyon szeretem ezeket az omlós tésztâkat!! A fotók pedig csodaszépek!!!
VálaszTörlésKöszi, aranyos vagy :)
TörlésNekem is nagyon bejött ez a sütike. Azt hiszem, majd még variálgatom :)
Ui: a pate sableét már elkészítettem...azért teljesen odavoltam!!!
VálaszTörlésAz lesz a következő nálam is (csak legyen végre sütőm)
TörlésCsodás képek! Nálam nagyon nyerők az egyszerű receptek! ;-)
VálaszTörlésKöszönöm :)
TörlésMostanában nálam is ezek a nyerők
Nagyon jól néznek ki!
VálaszTörlésörülök, hogy visszatértél, remélem jól érzitek magatokat új otthonotokban :)
Köszönöm szépen, aranyos vagy :)
TörlésMég keressük az új otthonunkat, de itt a "tranzitban" is jó :)
Adél drága, ez csudálatos!
VálaszTörlésKöszi drága Szomszéd :)
TörlésÉs miért is kellene bonyolult, ha az egyszerü nemcsak finom, de mutatós is :)
VálaszTörlésNaugye :)
TörlésCsodaszépek lettek, ránézésre nem az "egyszerű" szó jut róla eszembe, az tuti! Jó, hogy visszatértél! :)
VálaszTörlésKöszi szépen, aranyos vagy :)
Törlés