Egy kis bréking nyúz a nagy nyaralás közepette.
Anyukám specialitása ez a finom sütemény..épp a minap készítette el nekünk, szóval ez amolyan vendégposzt lesz.
Eredetileg kakaós piskótából készül, de így "szőkén" is nagyon finom.
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag gesztenyepüré
- 10 dkg puha vaj
- ízlés szerint porcukor
- 2 db banán
Elkészítés:
- Először elkészítjük a piskótát. Anya egyszerű módszert alkalmaz, nem cicózik a tojások szétválasztásával. A tojást a cukorral robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet is. Sütőpapíros tepsibe simítjuk és tűpróbáig sütjük.
- Még melegen egy tiszta konyharuhával feltekerjük a tésztánkat és hűlni hagyjuk.
- A krémhez összekeverjük a gesztenyét a vajjal és a cukorral, majd a kihűlt tésztánkra kenjük.
- A szélére rápakoljuk a banánokat és feltekerjük.
- Jól kihűtjük, majd szeleteljük és jóízűen elfogyasztjuk.
Gesztenyés roládot én is szoktam készíteni, de így banánnal isteni lehet, kipróbálom. Köszönöm a tippet.
VálaszTörlésFinom ez a fúzió és milyen mutatós!
VálaszTörlésHú ez istenien néz ki:) Nagyon finom lehet és nagyon dekoratív süti:)
VálaszTörlésKlassz összeállítás. Nagyon finom lehet. :)))
VálaszTörlésNagyon guszta.
VálaszTörlésIgazi Nyam-nyam :)
VálaszTörlés