2012. április 25., szerda

Blogkóstoló II. - összefoglaló (2.rész)

Itt is vagyok a Blogkóstolós összefoglalóm befejező részével. Köszönöm a tegnapi visszajelzéseket, remélem a mai finomságok is elnyerik majd a tetszéseteket :)
Essünk is neki hamarjában.

IsaBella zserbójával indítunk. Óóó, az a csodás csokis-diós-barackos zserbó! Hú, de jól járt a neki jutott bloggal..remélem azért 1-2 szeletet megevett a mi tiszteletünkre is ;)
 

Van itt nekünk Egy Szőke nőnk is, aki a konyhájában egy csodás albert kekszes édességet alkotott. Mennyire szeretem ezt én is, miért is nem csináltam eddig?
 

Lencsilány se adta alább egy  mascarponés-citromos piténél. Azt írja, hogy meggylekvárral kísérve az igazi. Kellett neki ennyire felcsigáznia engem?
 

Solyi egy olyan édességet készített, amit már én is kinéztem az eredeti blogról: a Túró Rudis kosárkákat. Mivel jelenleg túró, és Túró Rudi hiányban szenvedek itt a nagy Spanyolhonban, ezért  kénytelen vagyok a látvánnyal jóllakni.

Kétségtelen, hogy Flóra ezekkel az  almás bonbonokkal rögtön belopta magát a szívembe. Hát nem harapnivalóak a kis drágák? :)
 

Kata is egy citromos édességgel készült, nevezetesen egy jó adag citromos-aszalt barackos muffinnal. Hmm, nem mondom, lecsúszna ezekből a sütikből pár darab, annyira gusztán kelletik magukat :)
 

Cukigyö egy igazán cuki kis rágcsálnivalót hozott nekünk. Ez a finom és egészséges babakeksz kedvence lehet gyereknek, és kicsit nagyobb gyereknek is egyaránt :)
 

Be kell valljam, hogy Pinkóci blogjára csak most akadtam rá, ahogy elküldte nekem a nevezését, de ahogy körülnéztem nála, leragadtam. Teljesen beleszerelmesedtem a csodás fotóiba, nézzétek csak pl ezt a brokkolis-paradicsomos gnocchi-t. A kép láttán még a brokkoli utálatomat is képes vagyok alább adni.
 

Lilla nagyon várhatja a nyarat, ugyanis már a dinnye szezonra készül. Nézzétek csak, milyen jó alternatívát talált arra, hogyan varázsoljunk egy cseppnyi nyarat a tavaszba-őszbe-télbe.
 

Nassoló Naplopó nevével ellentétben biztos forrásból tudom, hogy nem lopja a napot...annál inkább nassoltat velünk :) Ezek a mosolygó kekszek tutira nincsenek biztosítva azonnali felfalás ellen.
 

Flóra után Panna is beletalált a szívembe..pont oda bele a közepébe. A gyros, főleg a jó kis házi, nagy kedvencem, úgyhogy nagy-nagy köszönet a nevezésért (meg azért is, hogy így a mai vacsiterv is megvan).
 

Mi is készülhet vajon egy Tündérkonyhában? Csakis valami különleges finomság, ergo lazacfilé vajban sült zöldségekkel. Kész, nincs mit hozzáfűznöm, ez igazán magárt beszél :)

 Emi, aki az én blogomat kapta, abban a megtiszteltetésben részesített, hogy 2 receptet is elkészített tőlem. Ő is az egyensúly embere, nála is egy sós, egy édes készült.
Elsőként a legeslegkedvencesebb kekszemet sütötte meg, a fincsi vaníliás kekszeket. Nagyon kis mutatósak lettek, nemde?
 

A sósság pedig nem más, mint az én első nem-édes muffin próbálkozásom, a szalámis-sajtos muffin. Hú, az övét valahogy szívesebben benyomnám az orcámba, mint a sajátomat.
 

Jövök én is, ki nem maradnék a jóból. Vanilla blogjáról készítettem ezt a nagyon laktató, nagyon finom tócsis húst. Egészen biztosan visszatérő étek lesz ez még nálunk. Itt is nagy-nagy köszönet a receptért.
 

Végezetül pedig Vikvi teszi fel a koronát a receptes képhad tetejére ezzel az Eid Mubarak tortaszelettel. Mivel utólag jelentkezett a játékra, ezért egy tetszőleges blogról süthetett-főzhetett, és ő tőlem sütötte meg ezt a nálunk ünnepkor kötelezően szokásos édességet. Nagyon örülök, hogy nekik is ízlett :)
 



Remélem mindannyian örömötöket leltétek a játékban. Nekem most is nagyon tetszett, akárcsak az előző. Köszönöm szépen, hogy itt voltatok, köszönöm a csodás képeket, és a lehetőséget, hogy én lehettem a 2. forduló házigazdája :)

Ezennel a stafétát átadnám a Blogkóstoló keresztanyukájának, Trollanyunak.
 Remélem valamennyiőtökkel találkozom a következő fordulóban is.

Ó igen, ami pedig a Blogkóstoló nevet illeti, amint láthattátok is, 12 szavazattal a "maradjon ez a név" nyert, úgyhogy olybá tűnik, hogy a továbbiakban is blogokat kóstolunk :)


21 megjegyzés:

  1. Nagyon jók az összefoglalók és frappánsak a felkomfok! :) Nagyon tetszik! :) Köszönjük Adél, hogy ilyen ügyesen levezényelted a Blogkóstolót! :)
    Mindenképp ott leszek a 3. fordulóban is! :)

    VálaszTörlés
  2. Szuper finomságok készültek:) Köszönjük a moderátor szerepedet, nagyon jót mulattam a beharangozó mondatokon:) Alig várom a következő fordulót:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó kis összefoglaló és nagyon ügyesek voltak a résztvevők! Talán egyszer én is belevágok :)

    VálaszTörlés
  4. Én is gratulálok minden résztvevőnek, gyönyörű dolgok születtek! Legközelebb összeszedem magam, és talán én is benevezek :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó az összefoglaló, és mennyi finomság készült, nem is tudnék választani.:))

    VálaszTörlés
  6. De jók lettek :) Mindenki nagyon klassz dolgokat készített :) Várom az újabb fordulót, most nem kések le róla :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jók lettek.És milyen gyorsan kész lettél velük:)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon jó és finom receptek közül válogathatunk megint. Gratulálok a levezényléshez köszi! Hajrá Trollanyu remélem mint keresztmama elvállalod és rövidesen startol a blogkóstoló III is!Várom!!

    VálaszTörlés
  9. Annyi ínycsiklandó finomság összegyűlt! :D Gratulálok magunknak! :)
    Már várom a következő fordulót. :)

    VálaszTörlés
  10. Nahát, valamiért nem találtam el ki lesz a 3-ik forduló házigazdája. Igaz, nem is találgattam.

    Szuper volt az összefoglaló, már-már azt hittem egy darabig, hogy a mai nap a desszertekről szól. De végül mégse. Hát szerencsémre így első nekifutásra nem látok se olajbogyót se kelkáposztát, de még chillit se, ezért szép sorban (mondjuk úgy a Blogkóstoló 3 végéig) jöhet szerre az egész.

    Ja, áés tetszik, hogy maradt a név. Most már végleg. Ugye?

    VálaszTörlés
  11. Trollanyuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, már most szólok: megyek játszani. Ha véletlenül elszalasztanám a kiírást, akkor tegyél be a pakkba. Nehogy már kimaradjak.

    VálaszTörlés
  12. Adél, ez nagyon jó volt!!!

    Jó játék, sok új- mármint számomra új blog, érdekes, izgalmas kaják, mindenképp pozitív!

    Köszönjük!

    VálaszTörlés
  13. Nagyon jó lett az összefogló.Szeretek játszani és várom már a következő fordulót.

    VálaszTörlés
  14. Csodás összefoglaló, szuper receptek, remek képek, jó játék! A következp fordulóban is ott kóstolgatok:)

    VálaszTörlés
  15. Nagyon jó kis receptek születtek ismét, van miből válogatni, várom a következő kört...:)

    VálaszTörlés
  16. Megint szuper összefoglaló volt, köszönjük szépen - meg a remek recepteket a résztvevőknek!

    VálaszTörlés
  17. Nagyon szuper összefoglaló, csak azt sajnálom, hogy nem a saját képem van az én részemnél, de sebaj... ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tündi! Bocsi, javítottam. Most már remélem stimmel :)

      Törlés
  18. Köszönjük ezt a szuper összefoglalót, tényleg mindenki kitett magáért:)Köszönöm a 3. forduló háziasszony szerepét:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm, hogy elvállaltad :) Várom nagyon a 3. fordulót :)

      Törlés