Katucikonyha blogszülinapi játékára készült ez a kis parányi alkotás (csakúgy, mint az epres-bazsalikomos-habcsókos pohárdesszert).
Kezdek rájönni, hogy az eper egész sok dologgal nagyon szuper párost alkot, nemcsak a tejszínhabbal, vagy a csokival. Az éppencsak egy icipicinyi rózsa egyrészt nagyon finom kis eleganciát kölcsönöz neki, másrészt pedig kiemeli az eper ízét.
A recept nem túl bonyolult, szóval aki valami különlegességre vágyik, mindenképp próbálja ki :)
Hozzávalók (kb 25 db-hoz):
- 200 gr jó minőségű étcsoki
- 2 gr porított kakaóvaj
- 100 gr fehércsoki
- 50 gr tejszín
- 3-4 db eper
- 1 mokkáskanál rózsavíz
- kandírozott rózsaszirom (opcionális)
Elkészítés:
- Ez alapján elkészítem a csokiburkot.
- Amíg a csokihüvely a hűtőben várakozik, elkészítem a tölteléket. A tejszínt felforralom, majd a darabokra tört fehércsokira öntöm és egyneművé keverem, a végén pedig hozzákeverem a rózsavizet és a kandírozott rózsaszirmot is.
- Az epret leturmixolom, majd hozzákeverem a már kihűlt fehércsoki krémhez (jobb amúgy, ha külön adagoljuk a bonbonhüvelybe a ganache-t és az eperpürét, de ebben a formámban nagyon kicsi bonbonok lettek, ezért kevertem inkább össze).
- Habzsák segítségével beletöltjük a krémet a bonbonokba, majd az újratemperált csokival lezárjuk és kevés hűlés után kipotyogtatjuk a kész pralinékat a formából.
Csupa báj!
VálaszTörlésGyönyörű bon-bonok! Tökéletesek!
VálaszTörlésSzép, szép, gyönyörű! És a fotók... elragadóak!
VálaszTörlésEgyet kell értenem, rózsa-eper szuperek együtt! :-)
VálaszTörlés