...vagy tócsnis, lapcsánkás, cicegés, stb (egyéb nevek még itt, hihetetlen, mennyiféleképpen hívják).
A Blogkóstoló apropójaként készült ez az étel. Még mielőtt kisorsoltam volna a blogokat, eldöntöttem, hogy akárkit kapok (persze, ha nem speciális blog), NEM édeset fogok tőle készíteni, hiszen a blog már roskadásig tele van édességekkel. Amúgy is jól jött egy kis vérfrissítés a konyhámba, úgyhogy amint "megkaparintottam" Vanilla blogját, rögtön bele is ástam magam.
Nem tudok szó nélkül elmenni a mézeskalácsai mellett, annyira fantasztikusak. Itt és itt találtok egy kis ízelítőt belőlük.
Miután kigyönyörködtem magam Vanilla Daniela csodás kézügyességén, ráfókuszáltam a főételeire. Hosszas tanakodás után emellett döntöttem. Ezúton is kezeit csókdosom, nagyon köszönöm a receptet, igazán finom, laktató ebéd kerekedett belőle. Nagyjából az eredeti receptet követtem, icipicit módosítottam csak rajta.
Hozzávalók:
- 1 db csirkemell felszeletelve, enyhén kiklopfolva
- 2-3 nagyobb darab krumpli
- 2 tojás
- 1 doboz tejföl
- reszelt sajt
- só
- bors
- ételízesítő (én szárított medvehagymát és majorannát használtam)
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk, és ízesítsük vagy ételízesítővel, vagy az általunk elképzelt fűszerekkel.
- A krumplit pucoljuk, mossuk, majd reszeljük le nagylyukú reszelőn. Nyomkodjuk ki a levét, majd üssük hozzá a tojásokat, picit sózzuk, borsozzuk. Ha megint levet eresztene, sűrítsük egy kevés liszttel (én még egy pötty mustárt is tettem bele).
- A hússzeleteket "panírozzuk be" a reszelt krumplival (nyúljunk alá a kanállal/villával úgy, hogy az aljára is kerüljön a krumpliból), majd forró olajban süssük készre őket.
- Tegyük egy hőálló tálba a kész husikat, majd kenegessük meg fokhagymás tejföllel és szórjuk meg bőven reszelt sajttal.
- Toljuk be annyi időre a meleg sütőbe, míg a sajt rá nem olvad a krumplis-tejfölös hússzeleteinkre.
- Rizzsel/sült krumplival, és egy tál friss salátával körítve jó étvággyal fogyasszuk el munkánk gyümölcsét :)
Nagyon finom lehet! Nem elég a krumpli bunda, hanem még a fokhagymás tejföl és ráolvadt saj is... mennyei!
VálaszTörlésEzt mi is nagyon szeretjük, csak a mi tájékunkon matutkának hívják :)
VálaszTörlésJól kitaláltad! Mi is hasonlóképpen készítjük, csak nálunk a krumplimasszába kerül a fokhagyma.
VálaszTörlésImádom:)Hétvéégn küldöm én is:)
VálaszTörlésEz nagyon fincsi tud lenni! Mi borzaskának hívjuk.
VálaszTörlés