2011. október 29., szombat

Kicsit banános-nagyon karamellás muffin




Mostanában nagyon rákattantam a karamellre. Nem is tudom, hogy tudtam eddig élni nélküle?
Ez a muffin nemcsak pofon egyszerű (mint amilyenek a muffinok általában), de bru-tá-li-san karamellás is. A recept abból a gyerekes sütikönyvből való, amiről már egy korábbi bejegyzésben beszéltem.
Én a banán-karamell 1:1 arányt 2:1-re növeltem a karamell javára.



Hozzávalók:

  • 250 gr liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 100 gr tejkaramella
  • 100 gr barna cukor
  • 75 gr vaj
  • 125 ml tej
  • Fél üvegcse vaníliaaroma
  • 1 banán
  • 2 tojás

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt kb 180 fokra. Készítsük elő a muffin formánkat (papírkapszlizzuk, vagy vajazzuk-lisztezzük).
  2. A tejkaramellákat vágjuk apró kockákra, majd a cukorral együtt keverjük bele a sütőporos lisztbe.
  3. A vajat olvasszuk meg, majd a tűzről levéve öntsük hozzá a tejet és a vaníliaaromát.
  4. A banánt hámozzuk meg, majd villával törjük péppé.
  5. A tojásokat üssük fel, majd egy tálkában keverjük habosra.
  6. A tojásokat és a banánt keverjük a vajas tejhez, majd az egészet adjuk a lisztes keverékhez.
  7. Gyorsan kutyuljuk át, de ne nagyon, nem baj, ha csomós marad. A muffin formánk mélyedéseit töltsük meg a masszával, majd küldjük be a sütőbe addig, míg a tűpróbát ki nem állja :)
  8. Porcukorral meghintve fogyasszuk.




FIGYELEM!
Már csak 3 nap és játék! Hamarosan csinálok egy kis fülecskét fent, a receptjegyzék mellé, ahol majd a játékkal kapcsolatos infók és később a fordulók linkjeit fogom kitenni a könnyebb átláthatóság-megtalálhatóság kedvéért.
Továbbra is várom a csatlakozni vágyókat :) Hajrá, játékra fel :)

3 megjegyzés:

  1. Ezt ki kellene próbálnom, isteni lehet a tejkaramellával együtt. Recept mentve:)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, h tetszik. Kíváncsian várom a véleményedet a tapasztalataidról ;)

    VálaszTörlés
  3. Bűnös.)) Milyen jó szaftos lehet a banántól, édes a karamellától..és milyen szép kis anyagaid vannak.))

    VálaszTörlés