A minap a gyümölcsös standon nézelődve (és a hatalmas grapefruitokat a kosaramba pakolva) hirtelen jött az ötlet, hogy én ebből most lekvárt fogok készíteni.
Annyira belelkesültem a kis tervemtől, hogy el is felejtettem méricskélni, így pontos adatokat most nem nagyon tudok megadni, az édesítést teljes mértékben a ti ízlésetekre bízom.
Én valahogy így csináltam...
Hozzávalók (kb 2 db 2 dl-s üveghez):
- 2 db pink grapefruit (ezt utólag megnéztem a zacsin, kereken 70 dkg volt)
- kb 4-5 ek cukor
- fél cs Dzsemfix 3:1
- 1 kupak narancsvirágvíz
Elkészítés:
- Az üvegeket mosószeres vízzel elmossuk, majd berakjuk 150 fokos sütőbe, és ott is hagyjuk addig, míg a lekvár elkészül.
- A grapefruitokat meghámozzuk, és csak a színtiszta gyümölcshúst tesszük a lábasba. Hozzáadjuk a cukrot és a dzsemfixet, majd bekapcsoljuk alatta a gázt.
- Forrástól számított 10-15 percig rotyogtatjuk (közben folyamatosan keverjük), majd lekapcsoljuk a gázt és hozzáadjuk a narancsvirágvizet.
- Azon forrón a szintén forró üvegekbe töltjük, majd 5 percre fejtetőre fordítjuk. Ezután mehet is a száraz dunsztba.
Már tegnap kinéztem magamnak. Nagyon helyesek ezek a kis üvegek, a lekvár pedig nagyon ötletes!
VálaszTörlésKöszi, örülök, h tetszik :)
TörlésA kis üvegcse eredetileg bolti pesto-s üveg volt, tetszett a formája, ezért megtartottam.
Nagyon jó, de honnan szerezhetek narancsvirág vizet?
VálaszTörlésAhogy Wanna is írta, keleti boltokban, vagy Ázsia Bt-ben beszerezhető. Szerintem rendelni is lehet, meg is nézem majd Neked
TörlésHmmmm, a narancsvirág víztől biztos nagyon különleges íze lehet! Szuper kombináció! gratulálok! :)
VálaszTörlésKöszi szépen :)
TörlésMicsoda kombó! Isteni lehet:) A fotók is tutik nagyon!
VálaszTörlésKöszi Nyammmm-társ, tényleg nagyon fincsi :)
TörlésVirágvíz, azt vajon hol szereztél?! Nagyon helyes kis üvegcse!
VálaszTörlésItt vettem Spanyolo.ban egy arab boltban (az arab édességekben gyakori vendég a na.virágvíz), de Otthon is beszerezhető szintén arab/török/keleti boltokban, Ázsia Bt-ben, vagy a Culinarisban.
TörlésMicsoda kombináció, ezt ki fogom próbálni, mert én is nagyon szeretem :)
VálaszTörlésRemélem beválik neked is :)
TörlésJól hangzik! Én narancsvirág vízzel marokkói sárgarépa-salátát szoktam készíteni, de sült datolyához, fügéhez is príma. A Culinárisban szoktam venni, de gondolom az Ázsia boltban is van.
VálaszTörlésTyűűű, de jól hangzanak ezek is! A répa salinak megvan a receptje? Megnézem a blogodon, hátha...
TörlésNagyon klassz ötlet! És édesek az üvegek:)))
VálaszTörlésKöszi Babette :)
TörlésCsodás a színe! Az íze is biztosan az:-)
VálaszTörlésKöszi Gerdi! Igen, ízében is igen színes :)
TörlésTyűűűhhha!
VálaszTörlésFantasztikus lehet!! A fotók is nagyon tetszenek!