2011. október 20., csütörtök

Mars csoki-bonbon



Pár hete konyhai pakolászás közben a kezembe akadt az egyik bonbonos szilikonformám. Persze azonnal rámtört a bonbonozhatnék. Amint időm engedte, el is battyogtam Erinacea Praliné Paradicsomába, ahol egy nagyon durva(jó) dolgot találtam: a Mars pralinét. Azonnal tudtam, hogy ez egy ütős darab. Pár perc múlva már olvadozott is a Mars csoki a tejszínben :)
Egészen biztosan terítékre kerül még nálunk, mert ez tényleg durvajó!



Hozzávalók (ahogy én csináltam):

  • kb 10 dkg étcsoki (bár a tej-, étcsoki páros jobb lett volna)
  • 2 szelet Mars csoki
  • 4-5 ek tejszín

Elkészítés:

  1. A Mars csokit összeolvasztom a tejszínnel, majd félreteszem hűlni.
  2. Az étcsokival így járok el (beoltós módszer), majd pedig
  3. az alábbiak alapján elkészítem a bonbont.

9 megjegyzés:

  1. Hát így pakolásszon az ember!))

    VálaszTörlés
  2. Hehe, na ja. Szerencsére a tortaformák nem akadtak a kezembe...eddig :)

    VálaszTörlés
  3. Nem is rossz ötlet mindezt tortafolmával csinálni. Én bírnám.

    VálaszTörlés
  4. Hát el tudom képzelni, hogy jó:)

    VálaszTörlés
  5. Gábor! Ha legközelebb jössz/jöttök, csak neked/nektek csinálok ;) (amúgy láttam már Mars csoki-tortát is)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon ügyes vagy:) Bonbont még nem késztettem soha, de talán jobb is, mert mind befalnám egyedül.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jól néz ki! Biztos finom. :)

    VálaszTörlés
  8. De jó! Nagyon ötletes bon-bon. Karácsonyra elviszem a receptjét...

    VálaszTörlés
  9. Trollanyu! Igen, ez tipikusan az a fajta édesség, aminek az evését KÉPTELENSÉG abbahagyni.

    Flóra! Köszi, az volt :)

    Illéskrisz! Vidd csak :) Én is tervezem karácsonyra a családnak.

    VálaszTörlés