Még a nyár derekán láttam Katucinál egy pisztáciafagyi receptet. Na ne mondom, az is azonnal beindította a pavlovi reflexeket, de ami igazán kiütött, az a fagyialapnak szolgáló pisztáciapaszta volt. Nem érdekelt, hogy nyár van, dög meleg, én akkor is bonbonba akartam belecsalogatni ezt a nagyon finom krémet.
Amint egy kicsit hűvösebbre fordult az idő, már vettem is elő a bonbonformáimat, daráltam a pisztáciát, és hűtöttem a narancsos ganache-t :)
Nagyon szuper a pisztácia-narancs együtt! Próbáljátok ki, ha tehetitek!
Hozzávalók:
- a narancsos ganache-hoz:
- 2-3 db kandírozott narancshéj
- 0.5 dl tejszín
- 10 dkg fehér csoki
- 20 dkg étcsoki
- 2 gr porított kakaóvaj
Elkészítés:
- Először a ganache-t készítem el. A tejszínt felforralom, majd beleteszem a narancshéjakat és lefedve hagyom kihűlni, majd beteszem a hűtőbe legalább 2-3 órára. Ezután kiveszem a narancshéjakat, összedarabolom, majd visszadobom a tejszínbe, és az egészet felforralom. Ráöntöm a fehércsokira, és szép simára keverem. Ismét kihűtöm.
- A pisztáciapasztánál a fenti linken megadott módon járok el. Nálam 80-20% arányban a pisztácia volt nyerő a mandulával szemben.
- A bonbonhoz a csokiburkot így készítem el.
- Töltésnél először egy kis pisztáciapasztát teszek a bonbonhüvelybe, majd rá egy kevés narancsos ganache-t. Ha az összessel végeztem, beteszem a hűtőbe, hogy a krémek megdermedjenek. A végén pedig lezárom a bonbonokat, és kb 1 óra hűtés után kipotyogtatom a kész pralinékat a formából.
JAjj de gyönyörű! Tökéletesek!
VálaszTörlésKöszi Zsófi :))
TörlésIsteni páros lehet!!! Gyönyörű bonbonok :)
VálaszTörlésTényleg nagyon tutik együtt!
TörlésKöszi Vikvi :)
De helyesek!
VálaszTörlésEzekre a gyönyörűségekre csak stílusosan ennyi: nyam-nyam....:))
VálaszTörlésMintha dobozból vetted volna ki! Nagyon ügyes vagy, csodás alkotás.
VálaszTörlésA bonbonok is gyönyörűek...de a fotók és a háttér:))))
VálaszTörlés