2015. január 13., kedd

Sportszelet torta




Lassan 3 éve ez a torta a családi szülinapok állandó kísérője. Annyira megszerette mindenki, hogy sorban kértük el a receptet, és azóta mindenki ezt kéri. Kislányomnak is már második alkalommal készült ez a szülinapjára.
Sajnos csak ez az egy kép készült róla, de higgyétek el  nekem, belül is szép, az íze pedig egyszerűen mesés! Jó csokis, de egyáltalán nem geil.

Hozzávalók:
- a tésztához:
  • 70 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 cs sütőpor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 30 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • csipet só
- a krémhez:
  •  1 l tej
  • 3 cs csokis pudingpor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 tk rumaroma
Elkészítés:
  1. A tésztához a lisztet elkeverjük a kakaóporral, sütőporral, szódabikarbónával, porcukorral, sóval, majd a vajjal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a többi belevalót és összegyúrjuk. 4-5 egyenlő részre osztjuk és kinyújtjuk vékonyra. Vegyünk egy akkora tányért, vagy tortaformát, amekkora átmérőjű tortát szeretnénk, és helyezzük rá a tésztalapra. Ha még szükséges, nyújtsunk rajta. 
  2. Előmelegített, 180 °C-os, légkeveréses sütőben süssük meg külön-külön a lapokat. Hagyjuk teljesen kihűlni, és a tányér/tortaforma segítségével vágjuk körbe a lapokat.
  3. A krémhez a pudingporokat a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a felforralt, maradék tejjel sűrű pudinggá főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, a kakaóport és a rumaromát. Alaposan összekeverjük és kihűtjük. Töltés előtt elektromos robotgéppel átkeverjük.
  4. A lapokat megtöltjük a krémmel, egymásra helyezzük, majd a végén a maradék krémmel körbekenjük a torta oldalát és a tetejét. Tetszés szerint díszítjük.

1 megjegyzés: