Lassan 3 éve ez a torta a családi szülinapok állandó kísérője. Annyira megszerette mindenki, hogy sorban kértük el a receptet, és azóta mindenki ezt kéri. Kislányomnak is már második alkalommal készült ez a szülinapjára.
Sajnos csak ez az egy kép készült róla, de higgyétek el nekem, belül is szép, az íze pedig egyszerűen mesés! Jó csokis, de egyáltalán nem geil.
Hozzávalók:
- a tésztához:
- 70 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 1 cs sütőpor
- 1 kk szódabikarbóna
- 30 dkg porcukor
- 2 db tojás
- 1,5 dl tej
- csipet só
- 1 l tej
- 3 cs csokis pudingpor
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 1 tk rumaroma
- A tésztához a lisztet elkeverjük a kakaóporral, sütőporral, szódabikarbónával, porcukorral, sóval, majd a vajjal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a többi belevalót és összegyúrjuk. 4-5 egyenlő részre osztjuk és kinyújtjuk vékonyra. Vegyünk egy akkora tányért, vagy tortaformát, amekkora átmérőjű tortát szeretnénk, és helyezzük rá a tésztalapra. Ha még szükséges, nyújtsunk rajta.
- Előmelegített, 180 °C-os, légkeveréses sütőben süssük meg külön-külön a lapokat. Hagyjuk teljesen kihűlni, és a tányér/tortaforma segítségével vágjuk körbe a lapokat.
- A krémhez a pudingporokat a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a felforralt, maradék tejjel sűrű pudinggá főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, a kakaóport és a rumaromát. Alaposan összekeverjük és kihűtjük. Töltés előtt elektromos robotgéppel átkeverjük.
- A lapokat megtöltjük a krémmel, egymásra helyezzük, majd a végén a maradék krémmel körbekenjük a torta oldalát és a tetejét. Tetszés szerint díszítjük.
Gyönyörű szép, ordít róla, hogy finom is...:-)
VálaszTörlés