2015. március 3., kedd

Csokis muffin





Nem tudom, ki hogy van vele, de van az a pont minden "most már aztán egészségesebben táplálkozom"-elhatározásban, amikor érzed, hogy csokit KELL enni. Azonnal. Sokat. Na, ez a süti nagyjából minden szempontból megfelelő, mert hamar kész van, elég kiadós, és tömve van jóféle csokival. Süssétek meg és essetek velük bűnbe :)

(Forrás: Step-by-step baking)



Hozzávalók (kb 12 db-hoz):
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 ek sütőpor
  • csipet só
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg étcsoki
  • 2.5-3 dl tejföl/joghurt
  • 6 ek olaj
  • 2 db tojás
  • 1 citrom
Elkészítés:
  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A muffinformát készítsük elő (vajazzuk, vagy béleljük ki muffinpapírral)
  2. A lisztet, kakaóport, sót, és a sütőport szitáljuk össze. Adjuk hozzá a cukrot, a citromhéjat meg a feldarabolt csokoládét is.
  3. A tojásokat, a 2.5 dl tejfölt/joghurtot, a citrom levét és az olajat egy másik tálban keverjük alaposan össze, majd öntsük a keveréket a lisztes-kakaós keverékhez. Dolgozzuk össze a masszát. Ha úgy tapasztaljuk, hogy túl "száraz" a tészta, adjunk hozzá még egy kis tejfölt/joghurtot.
  4. Töltsük meg a muffinforma mélyedéseit a masszával, és kb 15 perc alatt süssük készre.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése