Egy nagyon szezonális és nagyon színpompás finomság kerül most terítékre.
Még valamikor a télen, amikor Itthon voltunk férjem szüleinél, az egyik vacogós estén cseresznyés-banános gyümölcsteát kortyolgattunk. Általában én a cseresznyét nem nagyon szeretem üdítőitalként, vagy teaként, de ez a párosítás nagyon meggyőzött. Olyannyira, hogy már akkor azon agyaltam, hogy mit is lehetne még belőlük, kettejükből kihozni.
Amikor megláttam az első cseresznyéket a zöldséges standokon, egyből bevillant a lekvár gondolata. A gondolatot pedig hamarosan maga a tett követte. Igaz, csak kísérleti adagot készítettem (így adtam meg a hozzávalóknál is az arányokat), de egyértelműen lesz még ismétlés, annyira finom :)
Nagyobb képért katt a képre
Elkészítés:
- A megtisztított, magtalanított cseresznyét és a banánt turmixoljuk össze, majd tegyük egy lábasba.
- Adjuk hozzá a cukrokat, a vanília kikapart magjait és a héját, majd kezdjük el melegíteni.
- Amikor már forr, folyamatosan kevergessük még vagy 5-10 percig, míg be nem sűrűsödik, majd előkészített, fertőtlenített üvegekbe töltsük és tegyük dunsztba.
Már nagyon vártam, isteni lehet:) Én is imádom a cserkó-banán teát! Nálunk mindig van otthon. Lekvárnak meggy-banánt készítek majd szerintem...félek a kukacoktól:)
VálaszTörlésÓóóó, az még jobb lehet a fanyar meggyel és az édes banánnal :) Hmmm, kíváncsian várom majd :)
Törléshmmmmm, de jó kis páros:)
VálaszTörlésNagyon érdekes ízkombináció, eszembe nem jutott volna. De biztos azért, mert még nem ittam cseresznye-banán teát:-) Szép lett a színe, bár a banántól nem ezt vártam volna...
VálaszTörlésÉrdekes lehet így együtt a két gyümölcs!
VálaszTörlésNagyon finom lehet, imádom a banánt lehet hogy én is inkább a meggyel próbálnám ki.
Hát én ilyet akarok :)))
VálaszTörlésMicsoda kombináció! Nagyon fincsi lehet. El tudom képzelni:)
VálaszTörlésIzgalmas és érdekes kombináció, határozottan tetszik:)Ha nem lenne itt a cseresznye annyira drága, kipróbálnám.
VálaszTörlésA banán-cseresznye a létező legjobb gyümikombó:)
VálaszTörlés