Most csak egy gyors ötletet hoztam...ami eredetileg nem az enyém, hanem Ildinyóé. Ő narancshéjat és gyömbért is kandírozott, én most csak répát. Halomszám áll itt nálunk a sárgarépa, szerettem volna velük kezdeni valamit, mielőtt átadják magukat az enyészetnek. Annyira jól sikerült a kísérlet, hogy hamarosan újráznom kell. Próbáljátok ki ti is, egyáltalán nem nagy ördöngősség ám a kandírozás :)
Hozzávalók:
- tetszés szerinti mennyiségű sárgarépa
- ugyanannyi cukor
- víz
- kristálycukor
Elkészítés:
- A répákat meghámozzuk, megmossuk és kb 3 mm-es karikákra vágjuk.
- Lemérjük, majd ugyanannyi mennyiségű cukorral egy lábasba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen csak ellepi.
- Közepes lángon annyi ideig főzzük, míg a cukorszirup jó sűrű nem lesz.
- Ekkor a répakarikákat egy kristálycukros tálkába tesszük (én egy tasak narancsos cukrot is kevertem hozzá), meghempergetjük benne, majd félretesszük őket egy éjszakára szikkadni. Üvegben (valószínű) jó sok ideig eláll.
Istenem ez a KAROTTKA!!!! Mennyit gondoltam rá. Gyerekkorom édessége. Még társadalmi munkában is ebben a gyárban dolgoztunk, ahol ezt készítették...Szuper, máris vittem. :o)
VálaszTörlésNahát, ezek szerint nincs új a nap alatt :)
TörlésNagyon örülök, h kedves emléket ébresztett :)
Nagyon ötletes. Más gyümölcsöt, narancsot, citromot már kandíroztam. Kifogom próbálni ezt is ! Köszi!
VálaszTörlésÖrülök, h tetszik! Biztos vagyok benne, h ízleni fog :)..vagyis remélem :)
TörlésGuszta!
VálaszTörlésMeg is puhulnak a répák teljesen?
Roppanósak lesznek (a cukorkéregtől), de belül puhák, úgyhogy teljesen jól rágható :)
Törlésnagyon-nagyon szuperség :)
VálaszTörlésÖrülök, h tetszik :)
Törlés